Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımSony, katmanlı yapısıyla bir ilk olan görüntü sensörünü duyurdu

    Sony, katmanlı yapısıyla bir ilk olan görüntü sensörünü duyurdu

    Sony, 1.46 efektif megapiksel arka aydınlatmalı CMOS görüntü algılayıcıyı ürününü, global shutter işlevi ile donatılmmış olarak geliştirdiğini duyurdu. Söz konusu teknoloji, ABD’de düzenlenen Solid-State Circuits Conference kapsamında lanse edildi. İşte detaylar…

    Sony, kamera sensörü dendiğinde önde gelen donanım üreticileri arasında yer alıyor ve sunduğu teknolojilerle çoğu rakibinin önünde yer aldığı görülüyor. Japon teknoloji şirketinin bu alandaki atılımlarına bir yenisi daha eklendi ve 1.46 MP’lik Global Shutter sensörü duyuruldu.

    Hareketli görüntülerde görülebilen bozulmalara karşı geliştirilen sensör, yüksek hızda dahi sıra sıra kayıt alınmasının önünü açıyor. Her piksel, kendine ait analog-dijital dönüştürücüyle geliyor ve ışığa duyarlı yapıda aynı anda tek tek okuma yapılıyor. Bu şekilde de hem bozulmalar hem de istenmeyen rolling shutter durumları ortadan kalkıyor.

    Öte yandan Sony’nin yeni sensöründe LED ve florasan ışık temelli ışık kaybı sorunları da ortadan önemli ölçüde kaldırılıyor.

    Arkadan aydınlatmalı global shutter sensör, elektronik perde ile çalışıyor. Fotoğraf makineleri için geliştirilen sensörün 0.56 ms pozlama ile çekilen örneğini haberin devamında görebilirsiniz. Burada net bir şekilde bozulma-yamulma durumunun düşük seviyede sonuçları ile birlikte çok daha efektif şekilde görüntü elde edildiği anlaşılıyor.

    Teknoloji dünyasına dair öne çıkan gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Takipte kalınız…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN