Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiSony CEO’sundan flaş açıklamalar!

    Sony CEO’sundan flaş açıklamalar!

     

    kazuo-hirai

    Köklü tüketici elektroniği şirketi Sony, donanım tedariği konusunda çok başarılı bir seneyi geride bırakmak üzere. Diğer bir üst düzey gelir kalemi ise tahmin edileceği üzere PlayStation 4, oyunlar ve genel olarak PS Plus kaynaklı. Öte yandan akıllı telefon ve tabletlerin kapsamını meydana getirdiği mobil bölümünün pek de iyi bir sene geçirmediği biliniyor.

    Geçtiğimiz aylarda bu duruma yönelik sorulara ‘şirketin mobil bölümü bir yıl içinde kar elde etmezse alternatif seçeneklere yöneleceğiz!’ şeklinde karşılık veren CEO’su Kazuo Hirai, spekülasyonları adeta körüklemişti. Teknoloji çevreleri, Sony’nin mobil bölümünü satabileceği yönünde haberlerle çalkalanmıştı. Hirai, söz konusu aksiyonu yani mobil bölümün satılabileceğini net bir şekilde ifade etmemesine karşın kamuoyunda bu yönde bir algı oluşmuştu.

    Sony’nin açık sözlülüğü ile tanınan CEO’su, Çin’deki temasları sırasında yine basına açıklamalarda bulundu. Bu kez, mobil bölümü satmak gibi bir planın söz konusu olmadığını ifade etti. Böylelikle spekülasyonlara adeta açıklık kazandırmış oldu.

    Xperia_Z5c_Beyaz_Parmak_Izi

    Sony, çok sayıda çalışanının işine son verebilir

    Ancak devam eden sözleri farklı bir öngörüye neden oldu. Şirketin en üst düzey ismi, maliyetlerin düşürülmesi adına bazı önlemler alınabileceğini ve bazı çalışanlarla yolların ayrılabileceğini söyledi. Böylelikle yeni bir algı oluşturdu, elbette bu kez çok daha net bir algı: ‘Sony, çok sayıda çalışanının işine son verebilir.’

    Hirai son olarak şirketin 2016’da işlemci üretebileceği yönündeki iddialara da yanıt verdi ve bu yönde bir planlamanın söz konusu olmadığını açıkladı.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN