Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraSony A7 III'e yakından bakalım

    Sony A7 III’e yakından bakalım

    Bu yılın başlarında tanıtılan aynasız fotoğraf makinesi Sony A7 III, hem fotoğraf hem video özellikleri gelişmiş bir model.

    Konu fotoğraf olduğunda dünyaca ünlü teknoloji firması Sony’nin bu alandaki modelleri sektör açısından önemli bir yerde bulunuyor. Aynasız olarak tabir edilen A7 ailesi ile pazardaki dengeleri değiştiren Sony, bu aileyi her geçen gün genişletiyor. Son olarak şubat ayında duyurulan Sony A7 III, ailenin en yeni ve kabiliyet anlamında güzel bir denge tutturmuş modeli.

    Full Frame sensör

    Ailenin bütün üyelerinin olduğu gibi A7 III de Full Frame yani tam boyutlu sensör (36×24 mm) kullanıyor. Bu da özellikle görüntü kalitesi anlamında önemli bir avantaj sağlıyor. Sony tarafından geliştirilen BSI yani arkadan aydınlatmalı CMOS sensör 24 Megapiksel çözünürlük sunuyor. Cihazın diğer temel özelliklerine bakacak olursak: Saniyede 10 kare seri çekim, 4K video kayıt, 2.36 Milyon piksel OLED dijital vizör, dokunmatik ekran, daha büyük pil (pil ömrü 710 kare), Çift bellek kartı yuvası yer alıyor.

    Fotoğrafta da iddialı

    Sony genelde A7 serisini video konusunda iddialı olarak geliştiriyor. Ancak bu sefer bu mantıkta biraz değişiklik yapılmış. Bu ürün aynı zamanda fotoğraf konusunda da ciddi iyileştirmeler içeriyor. Tam olarak 693 netlik noktası bulunan fotoğraf makinesinin saniyede 10 kare gibi yüksek bir seri çekim hızına sahip olması fotoğraf konusundaki iddiasını gösteriyor. Öte yandan fotoğraf makinesinde Bionz X görüntü işlemcisi kullanılmış ki bu saniyede 10 kare seri çekim hızının arkasında bu işlemci yer alıyor. Bu kadar seri bir fotoğraf makinesinin ilk kullanım alanlarından biri tabi ki spor fotoğrafçılığı.

    Fotoğraf makinesinin ön bellek performansı da geliştirilmiş. Sony A7 II’de 77 kare olan ön bellek performansı A7 III’te 89 fotoğrafa kadar çıkarılmış. Bu da takılma olmadan daha fazla fotoğraf çekilebileceği anlamına geliyor ki 89 kare de oldukça yüksek bir rakam.

    Video konusu

    Sony A7 III video konusunda da iddialı. Yani gelenek devam ettirilmiş ve A7 III da ailenin diğer fertlerinde olduğu gibi gayet başarılı video çekimlerine imkan tanıyor. Teknik özelliklere baktığımızda 4K 24 fps video kayıt özelliğinin yer aldığını görüyoruz. Tam kare örnekleme özelliği ise 6K video görüntü kayıt edilip çözünürlük 4K’ya düşürülüyor. Bu sayede çok daha yüksek kaliteli bir görüntü elde ediliyor. Cihaz ayrıca slog 2 ve slog 3 desteği de sunuyor ki bu da fotoğraf makinesinin bir nevi RAW video desteği verdiği anlamına geliyor. Bu özellik ailenin diğer modellerinin bazılarında da vardı. Videoda ek olarak Full HD 120 fps desteği de var. Ayrıca kulaklık ve mikrofon girişleri de cihazın video tarafındaki desteğini gösteriyor.

    5 eksenli titreşim engelleme

    Sony A7 III’te bulunan 5 eksenli titreşim engelleme özelliği 5 stopluk bir titreşim engelleme desteği sunuyor. En azından firmanın açıklaması bu yönde. Bu özellik de özellikle videoda çok işe yarayacak bir kullanım imkanı sunuyor. Zira hareketli videolarda titreşim konusu önemli bir sıkıntı ve fotoğraf makinesinin bunu gövde üzerinden hallediyor olması önemli bir artı.

    Sony A7 III Teknik özellikleri
    • 24 Megapiksel BSI CMOR Full Frame sensör
    • 693 netlik noktası
    • 4K 24 fps video kayıt
    • Gövdeye entegre 5 eksenli titreyim engelleme
    • Saniyede 10 kare seri çekim hızı
    • 36 Milyon piksel OLED dijital vizör
    • CIPA standartlarında 710 kare pil ömrü
    • Dokunmatik ekran
    • Çitf SD bellek kartı yuvası
    • USB 3.1 Type C
    Z serisi pil

    Sony A7 III’te A9 modelinde de kullanılan Z serisi yeni nesil pil teknolojisi bulunuyor. Bu teknolojinin en önemli faydası pil ömrünü adeta şaha kaldırması olmuş. A7 II’de 350 kare olan pil ömrü A7 III’te 710 kareye çıkmış ki bu 2 katından daha fazla bir rakam anlamına geliyor.

    Sessiz çekim

    Sony A7 III aynasız makinelerin en büyük özelliklerinden biri olan Silent Shutter (Sessiz Çekim) özelliğini de bünyesinde taşıyor. Bu özelliğin saniyede 10 kare çekerken de kullanılabiliyor olması önemli bir artı.

    Fiyat konusu

    Fotoğraf makinesinin yurtdışı fiyatı sadece gövde için 2000 dolar olarak açıklandı. Türkiye’de yine sadece gövde olarak yaklaşık 11 bin TL gibi bir rakamla satılan fotoğraf makinesinin hem fotoğraf hem video tutkunlarının beklentilerine hitap edeceğini düşünüyorum.

    Işığınız bol olsun…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN