Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelŞimdiye kadar MIUI 11 güncellemesinin geldiği Xiaomi telefonları

    Şimdiye kadar MIUI 11 güncellemesinin geldiği Xiaomi telefonları

    Kullanıcılar, gün geçtikçe Android işletim sisteminin alternatif arayüzlerine duyduğu ilgiyi artırıyor. Bu konuda titiz olan Samsung, RealMe, Huawei ve Xiaomi, akıllı telefon piyasasına renk katıyor. Bu bağlamda şimdiye kadar Xiaomi MIUI 11 güncellemesi alan modellerin bir listesi yayımlandı. Hangi Xiaomi telefonları yenilendi?

    Xiaomi MIUI 11 güncellemesi

    47 günde Xiaomi MIUI 11 güncellemesi alan modeller

    16 Ekim 2019 tarihinde tanıtılan MIUI 11 arayüzü, 22 Ocak 2019 tarihi itibari ile kullanıcıları ziyaret etmeye başlamıştı. 3 yıl önce piyasaya sürdüğü modellerini dahi ihmal etmeyen başarılı firma, gelişmiş kamera özellikleri ve güçlü ekran güncellemeleri gibi konular üzerinde çalışmaya devam ediyor.

    Güneşli havalarda yapılan çekimleri iyileştiren Xiaomi, 2 Aralık 2019’da “Video Etiketleme” sistemini getirmişti. Bu sistem, kayıt altına alınan derslerin veya röportajların düzenlenmesi kolaylaştırıyor. Son güncellemenin getirdiği “Belge ve Kimlik Kartı Taraması” sistemi de kullanıcıların belgelerini hızlı bir şekilde tarıyor.

     MIUI 11 güncellemesi

    Yüksek kalitede olan görüntü dosyalarının depolanmasında HEIF / HEIC desteği sunan MIUI 11, JPG ve PNG gibi oldukça yer kaplayan görüntülerin kapladığı alanı azaltma konusunda oldukça başarılı. Ayrıca gözü pek iyi görmeyen kişileri de düşünen Xiaomi, yazılarda siyah ve beyaz tonlarını kullanıyor.

    Always On Display (sürekli açık olan bilgilendirici ekran) gibi şarj dostu bir uygulamayı da verimli bir hale getiren bu güncelleme, birçok kişinin takdirini kazandı. Peki bu güncellemenin diğer hangi özellikleri Xiaomi telefonlarına güç veriyor:

    — Karanlık mod
    — Kalın, ince ve italik yazı tipleri
    — Dinamik yazı tipi ölçeklendirmesi
    — Ateş, su ve hayvan seslerini içeren doğa sesleri
    — Gelişmiş ve hızlı dosya paylaşımı sistemi
    — Ücretsiz ve şık MIUI temaları

    Dilerseniz siz ilgili video ile baş başa bırakalım. Sizin telefonunuz hangisi? İyi seyirler.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN