Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Ürün İncelemeSaramonic'in uygun fiyatlı kablosuz yaka mikrofonu çözümü Blink 500

    Saramonic’in uygun fiyatlı kablosuz yaka mikrofonu çözümü Blink 500

    Son dönemde YouTube gibi hizmetlerin hızla artmasıyla birlikte kişisel yayıncılık fırsatları arttı. Önceden on binlerce dolarlık cihaz gerektiren birçok işi çok ama çok daha ucuza kalitede devasa farklar olmadan halledebiliyorsunuz. Şu an kullanılan birçok kamera hatta akıllı telefon üst düzey kameralarla yapılabilen işleri yapabiliyor. DSLR kameralarla ve akıllı telefonlarla röportaj yapabiliyor ya da vlog çekebiliyorsunuz. Hem de bu işi oldukça kaliteli yapabiliyorsunuz. Ancak bir videoya kaliteli diyebilmemiz için videonun ses kalitesinin de iyi olması gerekiyor. Yakanıza takacağınız bir yaka mikrofonu ile videonuzu çok kaliteli hale getirmek mümkün. Bütçenize göre kablolu ya da kablosuz yaka mikrofonu kullanmayı tercih edebilirsiniz. Ancak iki kişinin yer aldığı bir videoda ya da kablolu mikrofonu kullanmanın zor olduğu durumlarda kablosuz mikrofon kullanmak sizin için daha avantajlı olacaktır. Bu yazımızda  geçtiğimiz aylarda piyasaya çıkan Saramonic Blink 500’ü kısaca tanıtmaya çalışacağız. Bu arada şunu kesinlikle aklınızdan çıkarmayın, videonuzun ses kalitesi yeterince iyi değilse çekim ne kadar kaliteli olursa olsun izleyici birkaç dakika bile beklemeden videonuzu anında kapatır.

    Saramonic Blink 500’ün iki farklı modeli bulunuyor. Biri kameralarla kullanılabilen alıcıya sahipken diğer model ise akıllı telefonlarla kullanılabilen alıcıya sahip. Her iki modeli de iki konuşmacıyla kullanabiliyorsunuz. Saramonic Blink 500’ün vericisini aynı zamanda yaka mikrofonu olarak kullanabiliyorsunuz. Dilerseniz içinden çıkan yaka mikrofonunu vericiye takarak kullanabiliyorsunuz. Her ikisi de gayet iyi sonuçlar veriyor. Kurulumu oldukça kolay, kolayca eşleyebiliyorsunuz. Saramonic Blink 500’ün bir diğer güzel özelliği ise pilinin yerleşik olması. Kısa sürede şarj edip kullanılabilir hale getirebiliyorsunuz. 400 mAh piliyle kesintisiz 4 – 5 saat kullanabiliyorsunuz ve bu çoğu durum için oldukça yeterli. 50 metreye kadar mesafede rahatlıkla kullanılabiliyor. 2.4 GHz bandında çalışıyor ve güvenli bağlantıya sahip. Cihazın ses kalitesi de oldukça tatmin edici. Statik gürültü ve ses kesilmelerini önlemek için kanalları otomatik olarak atlayabilme özelliğine sahip. Antensiz kompakt yapısıyla çantada anten kırılma derdi olmadan kolaylıkla kullanabiliyorsunuz.

    Şu ana kadar birkaç çekimde kullandım ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Daha pahalı olan alternatiflere göre fiyat/performans açısından öne çıkıyor. Uygun fiyatlı kablosuz yaka mikrofonu sistemi arıyorsanız, Saramonic Blink 500 tam size göre.

    Kameralar için çift vericili modeli: https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_saramon%C4%B1c-blink-500-b1-ultra-kompakt-kablosuz-klipsli-mikrofon-sistemi-yaka-ve-%C3%A7ift-kanall%C4%B1-al%C4%B1c%C4%B1-siyah-1208103.html

    Akıllı telefonlar için çift vericili modeli: https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_saramon%C4%B1c-blink-500-b4-kablosuz-klip-on-mikrofon-sistemi-ve-al%C4%B1c%C4%B1-siyah-1208106.html

     

     

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN