Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürSanatçılar iPad Pro ve Apple Pencil ile sporcu kartları tasarladı

    Sanatçılar iPad Pro ve Apple Pencil ile sporcu kartları tasarladı

     iPad ile oluşturulan bu koleksiyon parçaları, spor tarihinden hatıralık eşyaları cebe sığacak sanat eserleri haline getiren görsel hikaye anlatıcılar sayesinde yeni bir rönesans yaşamak üzere. 

    Sanatçı Eric “EfDot” Friedensohn, Brooklyn’deki stüdyosunda yeni projesi için araçlarını hazırlıyor. Projede kendi karakteristik grafiti stilini nostaljik bir havayla birleştiriyor. Masasına oturup iPad Pro’sunu ve Apple Pencil’ını alarak çalışmaya başlıyor.
    “iPad Pro çok kullanışlı.” diyen Friedensohn, şöyle konuşuyor: “Apple Pencil ile birlikte elimin ve beynimin bir uzantısı gibi.”
    Bugün kullandığı tuval bir beyzbol kartı. Modern sanatla karşılaşmak için beklenmedik bir yer gibi gözükse de bu koleksiyon parçaları, spor tarihinden hatıralık eşyaları cebe sığacak sanat eserleri haline getiren görsel hikaye anlatıcılar sayesinde yeni bir rönesans yaşamak üzere.
    Friedensohn geçtiğimiz yıl, Major League Baseball’un (MLB) resmi koleksiyon kartı şirketi Topps ile Project 2020 için çalışmaya başladı. 20 farklı sanatçının hazırladığı 20 beyzbol kartını içeren bu sınırlı seri yalnızca koleksiyoncuların ve spor tutkunlarının değil kültür ve sanatseverlerin de ilgisini çekti. 2019 ile 2020 arasında topps.com adresindeki satışların yüzde 250 gibi inanılmaz bir oranda artmasının nedenlerinden biri de bu seri oldu.
    Friedensohn bu yıl, Topps’un beyzbol oyuncularını ölümsüzleştirdiği 70 yılda çıkan kartları yeniden yorumlamaları için daha fazla sanatçıyı ve eğilim öncüsünü dahil ettiği Project 70’in de bir parçası. Yeni kartlar yıl sonuna kadar hafta içi her gün online olarak yayınlanıyor ve her kartı satın almak için yalnızca 70 saat süre tanınıyor.
    Friedensohn bir kart üzerinde çalışmaya öncelikle oyuncunun hayatını ve kariyerini derinlemesine araştırarak başlıyor. Ardından kağıt üzerine kurşun kalem veya keçeli kalemle kaba eskizler çiziyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN