Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetSamsung Galaxy Tab S8 İncelemesi

    Samsung Galaxy Tab S8 İncelemesi

    Android tablet satın almak isteyen, özellikle üst sınıf özellikleri barındıran bir seçenek tercih edenlerin elinde çok fazla seçenek bulunmuyor. Var olanlar içinde de en iyileri genellikle Samsung’dan geliyor. 2022 yılında da bu durum pek değişmiyor. Galaxy Tab S8 serisi, içinde bulunduğumuz yılın şartlarında güncel donanım bileşenlerini, selefinin gövdesinde sunuyor. Tabii ki, Tab S8 Ultra gibi büyük ekranlı tablet deneyimi sunan bir cihazı unutmamalı. Ancak bu incelemede serinin başlangıç seviyesindeki üyesi olan Galaxy Tab S8’e odaklanıyor ve onun özelliklerine ve sunduğu deneyime odaklanıyoruz.

    Galaxy Tab S8; tasarım, boyutlar ve ağırlık gibi unsurlar açısından selefi Tab S7’den farklı değil. Ön tarafta sağlam bir Corning Gorilla Glass 5 cam bulunurken kenarları ve arkası ise sağlam alüminyumla kaplı. Yuvarlatılmış köşelere ekran da uyum gösteriyor. Samsung yine düz kenar tasarımını tercih etmiş. 6.3 milimetre ile bir tablet için yeteri kadar ince. Boyutları değişmediği için Tab S7’nin kılıf aksesuarları S8 ile de kullanılabiliyor. Önde selfie kameranın, arkada ise kamera modülünün yerleşimi, tabletin öncelikle yatay yönde kullanım için tasarlandığını gösteriyor. 16:10 görüntü oranlı ekran da dikeye nazaran yatay kullanımı daha elverişli kılıyor. 500 gram civarındaki ağırlığının da bir tablet için makul düzeyde bulunuyor.

    Samsung, Galaxy Tab S8’de 11 inç, 1600 x 2560 piksel TFT LCD ekrana yer vermiş. Bu ekran, yüksek parlaklığı sayesinde içeride ve dışarıda rahat bir kullanım sunuyor. Siyah renk derinliği Samsung’un AMOLED ekranlarıyla aynı seviyeye çıkmasa da, canlı renkler için yeterli. Bu tablette video izlemek veya oyun oynamak keyifli. 120 Hz yenileme hızı da ekranın öne çıkan özellikleri arasında bulunuyor. Bu yüksek yenileme hızı, tabletin kutusundan çıkan S Pen ekran kaleminin daha gerçekçi bir deneyim sunmasını sağlıyor. Bununla birlikte kullanıcı arayüzünde akıcı geçişler ve destekleyen oyunlarda daha gerçekçi görüntüler sunuyor. Bu tablette YouTube, Netflix ve bunun gibi kaynaklardan video izlemek keyifli. Dörtlü hoparlör sistemi ise, multimedya keyfini daha da yukarılara çıkarıyor. Bas ve tiz dengesi iyi ayarlanmış olan bu hoparlör sistemi, Dolby Atmos desteğinin katkılarıyla iyi bir çevresel ses etkisi de sunuyor.

    Snapdragon 8 Gen 1, Galaxy Tab S8 serisinin.diğer üyeleri gibi bu tabletin de kalbinde yer alıyor. Test ettiğimiz modelde 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza var. microSD kart yuvası ile depolama alanını genişletmek mümkün. Ancak tabletle çok fazla fotoğraf veya video çekmeyeceğinizi göz önünde bulundurursak, buna çok fazla ihtiyaç duymayacaksınız. Tab S8, günlük işler için gayet kullanışlı. Eğer internette gezinmek, e-postaları kontrol etmek, internetten video izlemek gibi işler için bir tablet düşünüyorsanız, Samsung’un tableti bu işler için fazlasıyla yeterli. Adobe’nin üretkenlik uygulamalarını veya benzeri diğer uygulamaları da bu tabletle rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çoklu görev konusunda ortalama seviyedeki kullanıcılar için iyi bir deneyim sunuyor, ancak aynı anda birden fazla uygulama veya sekmeyle çalışmak isterseniz, belirli bir seviyeden sonra bunların yeniden yüklenmesi ve çalışmalarınızın kaybolması gibi bir durum söz konusu olabilir. Oyun konusunda da bu tablet kullanıcıları tatmin edecek bir performans ortaya koyuyor.

    galaxy tab s8 inceleme

    Galaxy Tab S8’de 8000 mAh kapasiteli pil var. Tableti iş akışları içinde ana cihaz olarak kullanan çalışanlar veya öğrenciler için sabahtan akşama bir gün boyunca çalışacak bir performans sergileyecektir. Tabletin genel kullanım seyrine göre konuşacak olursak, her iki günde bir şarj etmek çoğu kullanıcı için yeterli olacaktır. 45W hızlı şarj desteğine sahip olan tabletin kutusundan sadece USB-C kablo çıkıyor. Hızlı şarj desteğinden yararlanmak için uyumlu bir güç adaptörüne ihtiyacınız olacaktır.

    Tabletle fotoğraf veya video çekimi çok yapılmaz, bu nedenle kamera özellikleri çok önemli değildir. Ancak son zamanlarda ön kameraların nitelikleri önem kazandı ve Tab S8 bu noktada iyi özellikler sunuyor. Önde 12 megapiksel kamera var, uzun kenarın üst kısmına yerleştirilmiş ve iyi bir görüş açısı sunuyor. Zoom gibi uygulamalarda otomatik çerçeveleme imkanı sunuyor. Tatmin edici bir görüntü kalitesi var. Arkada ise 13 megapiksel ana kamera ve 6 megapiksel ultra geniş kamera var. Hem ön hem de arka kamera ile 4K video kaydı yapılabiliyor. İşiniz düşerse, Tab S8 video çekimi konusunda işinizi görecek bir grafik ortaya koyuyor. Arka kameralar da bir tablet için memnun edici bir performans sergiliyor. Belge tarama gibi işler için de kullanışlı olacaktır.

    Galaxy Tab S8’de Android 12 ve bunun üstünde One UI 4 çalışıyor. Samsung’un akıllı telefonlarından bildiğimiz kullanıcı arayüzü, büyük ekrana iyi şekilde uydurulmuş. Aynı anda dörtten fazla uygulamayı, bölünmüş ve yüzen pencerelerde açabilir, bunlar arasında içerik kopyalama ve benzeri işleri yapabilirsiniz. Eğer Galaxy S22 ve benzeri bir Samsung telefonunuz varsa, onu Tab S8 ile birlikte kullanmak, gelen telefon çağrılarını veya SMS’leri tablete yansıtıp oradan yanıtlamak mümkün.

    galaxy tab s8 inceleme

    Samsung DeX, Tab S7’de olduğu gibi S8’de de tabletin bir masaüstü veya dizüstü bilgisayar gibi kullanılmasına yardımcı oluyor. Bir Book Cover Keyboard taktığınızda DeX otomatik olarak açılıyor. Hızlı Ayarlar içinden elle geçiş yapmanız da mümkün. DeX, Samsung akıllı telefon veya tabletleri için masaüstü deneyimi sunuyor. Windows veya Mac kullanıcılarının rahat edeceği biçimde bir masaüstü, görev çubuğu ve uygulama menüsü var. Üstelik birden fazla pencere açıp bunların boyutlarını Windows’da olduğu gibi ayarlamak mümkün. Microsoft’un Office uygulamaları DeX ile iyi çalışıyor. Netflix, YouTube gibi uygulamaları tam ekranda açabilirsiniz. Twitter’ı ise küçültülmüş bir pencerede, mobil uygulama boyutlarında açmak daha iyi oluyor. DeX, Tab S8’i deneyimlediğimiz süre boyunca tablet moduna göre daha fazla zaman geçirdiğimiz bir arayüz oldu.

    Samsung’un S Pen’i kutuya eklediğini söylemiştik. Arkada, kameranın uzantısı olan cam bölüm, S Pen’in eşleştirme, şarj ve taşıma alanı. S Pen’i kullanacağınız zaman ekranın bir kenarında Temassız Komut simgesini göreceksiniz. Buna tıklattığınızda kalemle kullanabileceğiniz çeşitli araçlar karşınıza çıkacak. Hemen hızlı biçimde not alma, ekran görüntüsü alıp üstünde çizimler yapma, not alma gibi işlerde bu kalem gerçekten kullanışlı oluyor. Kalemin hızı iyi, normal bir defter-kalem ikilisinin sunduğu rahatlığı sağlayabiliyor.

    Galaxy Tab S8, özellikle eğlence veya oyun odaklı bir Android tablet isteyenler için yeterli bir cihaz. Bu tableti aynı zamanda işte veya üretkenlik odaklı çalışmalarda kullanmak istiyorsanız, farklı alternatifler var. Öncelikle Book Cover Keyboard satın alarak Tab S8’i bir dizüstü bilgisayar gibi kullanabilirsiniz. Ya da bir Bluetooth klavye ve fare ile masaüstü bilgisayara yakın bir deneyim sağlayabilirsiniz. İkinci yöntem aksesuarları ayrı ayrı taşımak açısından zahmetli, ancak daha keyifli ve verimli bir yöntem olduğunu söylemeliyiz. Üstelik Tab S8 yanında bir de monitörünüz varsa, o zaman masaüstü bilgisayarda çalışıyormuş hissini daha yoğun biçimde yaşayabilirsiniz. Bu yöntemde monitörde DeX modu açıkken S8’in ekranında tablet modu üzerinden çalışmak mümkün oluyor.

    Samsung Galaxy Tab S8, taşınabilirlik ve işlevsellik açısından denge noktasında duruyor. Şık tasarımı, kaliteli malzemeleri, yüksek çözünürlüklü ekranı ve üst sınıf işlemcisiyle birkaç yıl kullanacağı bir Android tablet satın almak isteyenler için isabetli bir seçim olacaktır. Eğer hâlihazırda S22 gibi üst sınıf bir Samsung telefonu kullanıyorsanız, bu tabletle yapabileceklerinizin sınırı daha da genişleyecektir.

    Samsung Galaxy Tab S8’i mediamarkt.com.tr’den satın alın

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN