Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelRedmi 8A için Android 10 müjdesi!

    Redmi 8A için Android 10 müjdesi!

    Redmi’nin uygun fiyatlı akıllı telefon modellerinden biri olan Redmi 8A için Android 10 müjdesi geldi. Geçen kasım ayında en güncel MIUI 11 sürümünü alan telefon, Android 9 Pie işletim sistemi ile çalışıyordu. Ancak, ortaya çıkan Geekbench raporuna göre bu durum kısa süre içinde değişebilir.

    Redmi 8A Android 10 alacak

    Redmi 8A, 2019 Kasım’da aldığı MIUI 11 güncellemesi ile birlikte birkaç yeni özelliğe kavuşmuştu. Ancak buna rağmen telefon, Android 9 işletim sistemiyle çalışıyordu. Yakın zaman önce ise telefon Geekbench’te görüntülendi. Redmi 8A Geekbench skorunda telefonun işletim sisteminin Android 10 olması dikkat çekti.

    En güncel Android sürümü ile birlikte Geekbench testine giren telefon, tek çekirdekte 864 puan alırken, çoklu çekirdekte 3.669 puanlık bir performans sergiledi. Ortaya çıkan Geekbench raporu yüzleri güldürse de Xiaomi, yeni güncelleme için bir tarih açıklamadı.

    6.22 inçlik ekranı HD+ çözünürlük sunan telefon, bizi çentikli bir ekran tasarımı ile karşılıyor. Telefonun önü Corning Gorilla Glass 5 ile korunuyor.

    Gücünü 12 nm üretim teknolojisi ile üretilen 8 çekirdekli Snapdragon 439 işlemciden alan Redmi 8A ülkemizde 2 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı kombinasyonu ile satılıyor. Aynı zamanda microSD kart girişine sahip olan telefonun hafızası 512 GB’a kadar artırılabiliyor.

    12 Megapiksel çözünürlüğe ve f/1.9 diyafram değerine sahip arka kamera ile gelen Redmi 8A’nın önünde ise 8 Megapiksel çözünürlüğünde bir kamera konumlanıyor.

    Redmi 8A’nın bataryasına baktığımızda ise bizi 5.000 mAh büyüklüğünde bir bataryanın karşıladığını görüyoruz.

    Uygun fiyatlı telefonun 3.5 mm kulaklık girişine ve USB Type-C portuna sahip olduğunu da belirtelim.

    Telefonu satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN