Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunRed Faction: Guerrilla Re-Mars-tered İnceleme

    Red Faction: Guerrilla Re-Mars-tered İnceleme

    Yıl 2009. THQ, Red Faction ismiyle piyasaya sürüp ortalamanın üzerinde ilgi topladığı serisine Guerrilla isminde bir oyun daha çıkardı. Temel olarak kızıl gezegen Mars’ı konu alan yapım, Mars’ta koloni olarak yaşayan madencilerin hikayesini anlatıyordu. Oyun dünyasında binaların yıkılabildiği yapımlar açısından belki de en büyük bayrağı bu oyun dikmiştir. Kendisi çok aşırı popüler olamamış olsa bile devamında çıkan ve hala günümüzde de ilham alınan bir yapım olduğunu söyleyebiliriz. Devamında Armageddon isminde bir yapım daha çıkarıldı Red Faction isminin devam edebilmesi için ama önceki yapımın tadı yoktu.

    Oyunumuz yukarıda da dediğim gibi Mars’ta koloni içinde yer alan bir madencinin hikayesine odaklanmış vaziyette ve ayaklanmanın tam ortasında kalan birinin gözünden bize olayları yaşatıyor. İyileştirilmiş ambians ile birlikte Mars’ı 4k çözünürlük, daha kaliteli grafikler ve ışıklandırmalar ile neredeyse yepyeni bir yapım gibi karşımızda. Çoğu remastered oyunda grafikleri görünce hafiften bir midemiz kalkar. Bu yapım için geliştiriciler çok iyi çalışmış diyebiliriz. Pc için Native 4K, Xbox One için 60FPS (4K 30 fps) PS4 için ise 1080p 60, 4K 30 FPS performans sunuyor. 2009 yılında çıkmış bir oyunu tutup remaste… pardon, RE-MARS-TERED yapıp bu değerleri yakalamak gerçekten çılgınlık!

    Aslında şaşırmıyorum. Çünkü oyun şu haliyle bile piyasada yer alan birçok yapımdan daha kaliteli bir eğlence sunuyor. Örneğin araç kullanma keyfi harika. En son Saint’s Row’u hatırlıyorum… hele SR2’de yer alan kötü araç kullanma dinamiklerini… SR2 de 2008 de çıkmış bir yapımdı. Hikayesinin özgünlüğü, bize sunduğu değişik oynanış biçimi ile birleşince gerçekten sizi bitirene kadar başında tutacak bir yapım diyebilirim. Vakti zamanında ilk Xbox 360’a çıkmıştı. O zamanlar yazdığım oyun dergisinin ofisine uğrayıp görmüştüm.

    Hatta bir 20 dk oynama şansım olup “PC’ye de çıksa” diye düşünmüştüm. 2009’un sonlarına doğru PC’ye de geldi sonra kendileri. Steam’de kütüphaneme ekleyip “bir ara oynarım” diye kenarda tuta tuta 9 yıl geçmiş neredeyse. Re-mars-tered olanı çıkmasa herhalde hiç açıp bakmayacaktım. Benim gibi kenarda tutanlar gidip yeniden para verip almasın diye Steam üzerinde oyuna sahip olanlar için yeni oyun otomatik olarak hesaplara tanımlanmış. Muhteşem bir fikir gerçekten!

    Yaz sıcaklarında biraz da Mars’ı gezeyim, orada koloni hayatı nasıl oluyormuş göreyim, çekiçle biraz duvar kırıp abidik uzay araçları ile gezegende tur atayım diyenlerdenseniz 4K grafiklere kadar çıkabilen kalitede bu şahane yapımı kütüphanenize ekleyin.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN