Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımQualcomm’dan giyilebilir cihazlara yönelik yonga seti

    Qualcomm’dan giyilebilir cihazlara yönelik yonga seti

    Donanım endüstrisindeki önde gelen markalardan biri olan Qualcomm’da, şirketin üst düzey yöneticilerinden Pankaj Kedia, giyilebilir cihazlara yönelik yeni yonga seti hazırlığında olunduğunu açıkladı. İşte detaylar…

    Qualcomm yöneticisi Pankaj Kedia, sonbahar aylarında Snapdragon Wear 2100 platformunun güncelleneceğini kaydetti. Yeni yonga setinin kalıp boyutunun daha küçük olacağı, dolayısıyla daha kompakt giyilebilir cihazlarda kullanılabileceğinin altı çizilirken pil ömrü konusunda da önemli gelitşirmeler vaat edeceği belirtildi.

    Qualcomm’un yeni yonga setinin sahip olacağı temel özellikler şöyle sıralandı;

    • Geriye dönük sistem mimarisi
    • Daha küçük tasarımların önüne açacak fiziksel boyutlar
    • Pil ömründe ‘önemli’ seviyede artış
    • Standart olarak Bluetooth ve Wi-Fi
    • Fitness ve spor odaklı ürünlerde GPS
    • LTE desteği   

    2100’ün çıkış tarihinin 2016 olduğu düşünüldüğünde yenilenmiş bir yonga seti bekleniyordu. Yeni nesil Samsung ve Apple ürünleriyle kıyaslandığında söz konusu donanımın bir tür retro pozisyonunda kaldığını belirtmek dahi mümkün.

    Öte yandan teknoloji şirketinin 2100’ün ardından geliştirme çalışmalarına vakit kaybetmeden başladığı da daha önce kamuoyunda yer bulan bir bilgiydi. Qualcomm’un kapsamlı bir çalışma sonrasında önümüzdeki aylarda iddialı bir donanım argümanı sunacağını düşünmek uzak bir ihtimal değil.

    Google’ın akıllı saati…

    Ve ilginç bir dedikodu; Apple Watch ile rekabette yeni boyut arayışında olan Google’ın “Google Pixel Watch” adında bir modelle önümüzdeki aylarda gündeme gelebileceği konuşuluyor. Tahmin edileceği üzere söz konusu modelde yeni nesil Qualcomm çiplerine yer verilebilir.
    Gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN