Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımPowerful 1000VA (PL-1000) line interactive kesintisiz güç kaynağı inceleme

    Powerful 1000VA (PL-1000) line interactive kesintisiz güç kaynağı inceleme

    Elektrik kesintileri her elektronik cihaz için risk teşkil eder. Çünkü cihazınız voltaj düşmesinden, yükselmesinden ve voltaj düzensizliklerinden etkilenip bozulabilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için ciddi paralar ödeyerek aldığınız, bilgisayar, monitör ve modem gibi cihazlarınızı korumak için kesintisiz güç kaynağı kullanmak her zaman için iyi bir seçenek ve korunma yöntemi olmuştur. Zaten kesintisiz güç kaynakları da bu amaçla tasarlanmıştır ve şebeke enerjisinde meydana gelecek voltaj dalgalanmalarını dahili otomatik voltaj regülatörü vasıtasıyla ayarlayarak en uygun enerjinin sisteminize ulaşmasını sağlarlar.

    Bu yazımızda Powerful 1000VA (PL-1000) Line Interactive Kesintisiz Güç Kaynağını inceleyeceğiz.

    Öncelikle UPS şebeke elektriğine bağlandığında ve açıldığında UPS aküsü şarj olur. Genellikle tamamen şarj olması için altı saate yakın bir süre gerekir. Cihazı tek parça yapısı ile çok kolay ve hızlıca kurarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer aküler doluysa tek tuş ile cihazı açıp hemen kullanabilirsiniz. Kapatmak için ise yine aynı tuşa basılı tutmak yeterli. Bir elektrik kesintisi durumunda cihaz ötmeye başlar. Gelen bu uyarı sesini yine tek tuşla iptal edebilirsiniz.

    İlk Yapılacak UPS’i Test Etmek

    Kutusundan çıkardığınız UPS’in şarj durumunu görmek ve akü yedeklemesi konusunda test etmek için önce şebeke elektriğini keseriz. Sonra  “Back-up gösterge” ışığını gözlemleyrek bilgisayarınızın normal işlevine devam edip etmediğine bakarız.  Eğer bilgisayarınız, monitörünüz ve belki de modeminiz şebeke elektriği olmadığı halde çalışmasını sürdürüyorsa kesintisiz güç kaynağınız tam randımanlı çalışıyor demektir.

    UPS’i Nasıl Çalıştırırız?

    Powerful  PL-1000’i açıp kapamak için üzerindeki düğmeye 2 saniye basılı tutmanız yeterlidir. Eğer kesintisiz güç kaynağınız ana elektrik hattına bağlıysa ve düğme kapalı konumdaysa, çıkışların hiç biri yüklemeye hazır değildir fakat şarj olmaya devam eder. Bu düğme ayrıca akülerin şarjı düşük olduğundaki kapanma durumunda makineyi sıfırlamak için de kullanılır.

    Nerelerde Kullanabilirsiniz?

    Satın aldığınız 1000VA UPS’i evinizdeki ve ofisinizdeki bilgisayar, monitör, modem, POS makineleri, süpermarket terazisi, yazarkasa ve oyun konsollarına rahatlıkla bağlayabilirsiniz. Cihazın arkasında 3 adet güç çıkışı olması da oldukça büyük bir avantaj olarak değerlendirilebilir. Bilgisayarınız, monitörünüz ve modeminiz için son derece ideal olduğu kendi deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim. Elektrik kesildiğinde bağlı olan cihaz sayısına bağlı olarak ortalama yarım saat gibi bir süre daha çalışabiliyorsunuz.

    Cihazı çalıştırdıktan sonra yerleştirdiğiniz yere çok dikkat edin. Çünkü sağlıklı çalışma ortamı oluşabilmesi için doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde olması gerekiyor. Aşırı ısı, nem ve tozun olduğu yerlerden de uzak tutmaya çalışın. Ayrıca cihaz kesinlikle kesintisiz güç kaynağının giriş kablosuna uygun kalitedeki topraklı bir prize takılı olmalıdır. Kesintisiz güç kaynağının çıkışına asla fotokopi makinesi, elektrik süpürgesi, elektrikli ısıtıcı, matkap vb. aşırı güç çeken elektrikli cihazları bağlamayınız.

    Cihazın Genel Özellikleri Nelerdir?

    Kolay Kurulum : Fişli prizli yapısı sayesinde cihazınızı teknik personele gerek duymadan kurabilir ve çalıştırabilirsiniz.

    LED Gösterge : Cihazın LED ekranı sayesinde çalışma durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

    3 Adet Bağlantı Prizi : Toplamda 3 adet topraklı priz sayesinde UPS’e 3 parça cihaz bağlayabilirsiniz.

    Aküden Çalıştırma : Şebeke enerjisi olmasa bile UPS’niz çalışabilir.

    AVR Desteği : Otomatik voltaj regülasyonu ile şebeke enerjinizde meydana gelen gerilim değişimlerini akülerini kullanmadan düzenler.

    CPU Kontrol : UPS’ in çalışmasını analog cihazlara göre daha hassas kontrol eder, cihazın güvenilir ve verimli güç kontrolü yapmasını sağlar. Akünün verimi ve ömrü artar.

    Alarm Kapatma : İsterseniz cihazdan gelen sesli uyarıyı iptal edebilirsiniz.

    Sessiz Çalışma : Cihaz şebeke elektriği varken veya yokken oldukça sessiz çalışır.

    Korumalar : Kısa devre, aşırı yük, aşırı akü şarj/deşarj ve yüksek/düşük gerilim korumaları sayesinde oluşabilecek zararları engeller.

    Kesinlikle İçini Açmayın

    Kapalı durumda bile cihazın içinde insana zarar verebilecek seviyede voltajlar mevcut olduğundan yetkili servis personeli dışında kesintisiz güç kaynağının kapakları kesinlikle açılmamalıdır. Aksi durumda ciddi yaralanmalar yaşayabilirsiniz.

    Güç kaynağı fiyatı : 250 – 300 TL arasında değişiyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN