Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiPowerbank alırken bu özellikleri göz ardı etmeyin!

    Powerbank alırken bu özellikleri göz ardı etmeyin!

    Powerbank alırken bu özellikleri göz ardı etmeyin! Akıllı telefonların hayatımıza entegre olması, bazı üçüncü parti cihazların da bizler için önemini arttırdı. Bunlardan birisi de Powerbank cihazları.

    Malum günümüzde pek çok kişi, boş vaktinin büyük bölümünü akıllı telefonuyla vakit geçirerek harcıyor. Kimisi boş zamanlarında akıllı telefonuyla oyun oynarken, kimisi de boş zamanlarını akıllı telefonundan sosyal medyada gezinerek geçiriyor.

    Kullanıcıların akıllı telefonlara bu kadar düşkün olmaları, pil sorununu da beraberinde getiriyor. Hali hazırda pek çok akıllı telefon, yoğun kullanımda günü çıkarmakta zorluk çekiyor. Bu durum powerbank cihazlarına olan ihtiyacı da arttırıyor.

    Peki ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir powerbank satın almak istiyorsak ne gibi kriterlere dikkat etmemiz gerekiyor.

    Kullanım amacınıza göre boyut seçin

    Bugün basit bir powerbank almak istediğinizde dahi karşınıza yüzlerce seçenek çıkacaktır. Bu noktada seçim yaparken dikkat etmeniz gereken öncelikli kriter boyut olmalıdır. Çünkü powerbank modellerinde, kapasite arttıkça boyut da büyümektedir. Hatta pek çok powerbank genel anlamda telefondan daha büyük ve daha ağır bir yapıda olabilir.

    Bu sebepten ötürü powerbank cihazını nasıl taşıyacağınız, nerelerde kullanacağınız gibi kriterleri göz önünde bulundurarak bir seçim yapmanız yararınıza olacaktır.

    Woman with phone and power bank playing the smartphone mobile games. Woman playing mobile games on smartphone on the street

    Kapasite önceliğiniz olsun

    Powerbank seçerken en önemli kriterlerden birisi de tabi ki kapasite. Bu noktada telefonunuzun batarya kapasitesini göz önünde bulundurarak bir powerbank seçimi yapmalısınız. Örneğin telefonunuz 6000 mAh’lık bir pile sahipse, seçeceğiniz powerbank modelinin de en az 8000 mAh’lık bir kapasiteye sahip olması, yararınıza olacaktır. Aksi takdirde telefonunuzu bir kez bile şarj edemeyebilirsiniz.

    Paylaşımlar için çıkış sayısı önemli

    Elbette powerbank cihazları ile akıllı telefonlar haricinde, diğer cihazlarınızı da şarj edebilirsiniz. Örneğin akıllı kulaklığını ya da akıllı saatinizi de powerbank cihazınızla şarj etmeniz mümkün. Bunun için çıkış sayısına dikkat etmeniz önemli. Hali hazırda pek çok powerbank modelinde 2 ya da 3 çıkış bulunuyor.

    Bu sayede aynı anda hem akıllı telefonunuzu, hem de başka bir cihazınızı şarj etmeniz mümkün oluyor.

    İhtiyaca uygun çıkış

    Gelelim powerbank cihazlarında yer alan çıkış kısımlarına. Powerbank modellerinin bazıları yüksek güçte şarja imkan vermektedir. Yani çıkış tarafında 65W güç üreten powerbank modelleri de mevcuttu. Bu modeller ile telefon, kulaklık ve bileklik gibi küçük cihazların haricinde, laptop gibi büyük cihazları da şarj edebilirsiniz.

    Çıkış Amper (A) değerlerine dikkat

    Powerbank modellerinin çıkışı genellikle 1A ya da 2A şeklinde tasarlanır. Bu noktada 2A ya da 2.1A seçeneğine sahip modeller hızlı şarj açısından daha avantajlıdır. 1A çıkışına sahip olan powerbank modelleri cihazlarınızı daha yavaş şarj etmektedir. Bu sebepten ötürü seçim yaparken, çıkış amper değerine de dikkat etmeniz yararınıza olacaktır.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN