Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Ürün İncelemeGoogle Pixel 4, Android Platformunda Gövde Gösteri Peşinde

    Google Pixel 4, Android Platformunda Gövde Gösteri Peşinde

     

    Android işletim sisteminin geliştiricisi Google, Pixel serisi ile bir süredir kendi platformunda çıtayı yükseltmeyi hedefleyen telefonlar geliştiriyor. Kendine has yazılımsal özellikler katma avantajına sahip Google, Android telefonlarda donanım olarak da fark yaratmanın peşinde. Pixel 4 ise her zamanki gibi piyasanın en iyi telefonu olma iddiasında. Qualcomm Snapdragon 855 işlemci, 6 GB RAM, ve 90Hz tazeleme hızına sahip 2280 x 1080 çözünürlükte OLED ekran ve arka tarafının Gorilla 5 camdan üretilmesi de bu iddiayı geçerli kılan özelliklerin başında geliyor.

    pixel 4
    Google Pixel 4, gelişmiş kamera özellikleri ile dikkat çekiyor

    Pixel 4 Kamera ve Daha Fazlası

    Pixel 4’ün ABD fiyatı 800 dolar. Bu da onu rakiplerin amiral gemileriyle aynı kategoriye sokuyor. Google Pixel 4’e ilk baktığımızda rakiplerinden bile iddialı sayılabilecek bir kamera ile geldiğini görüyoruz. 16 MP 2.4 diyaframa sahip 2X optik zum özelliği ile gelen ilk kamera, uzakları çekmeyi sevenler için ideal. Ancak ultra geniş açı sevenler için Pixel 4 ne yazık ki gerekli lense sahip değil. Onun yerine 1.7 diyafram değerine sahip 12.2 MP geniş açı ile yetinmeniz gerekiyor. İki lensin de hem optik hem de yazılımsal sabitleyici (OIS) mevcut. Bu sayede çektiğiniz fotoğraflarda titreme en aza indirgenirken, oldukça başarılı bir çekim sonrası işleme süreci devreye giriyor. Sonuç ise oldukça doğal görünümlü, yüksek çözünürlüklü ve kaliteli fotoğraflar olarak kendini gösteriyor.

    pixel 4 XL
    Daha büyük ekran ve daha uzun batarya ömrü için XL modeline göz atın

    İşlevsellik Görselliğin Önünde

    Pixel 4’ün belki de sınıfta kalan ya da vasat kabul edilebilecek özelliği tasarımı. “Biz işlerinizde size yardımcı olacak bir telefon tasarlıyoruz” diyen Google yetkilileri işlevselliği görselliğin önüne almış. Bu nedenle telefonun albenisi biraz düşük. Son birkaç yılın trend tasarım ögesi çentik tasarımı tercih etmeyen Google, ekranın o bölümüne bir radar algılayıcı yerleştirmiş. Bu sayede elinizi sağa sola hareket ettirerek şarkılar arasında geçiş yapabiliyor, alarmı kapatabiliyor ya da gelen aramayı sessize alabiliyorsunuz. Dahası hareket algılayıcı elinizin telefona gittiğini fark ederek ekran kilidi açma sürecini hızlandırıyor. Pixel 4, hareket algılayıcı ile birlikte yüz tanıma deneyimini en hızlı ve kusursuza yakın şekilde sunan akıllı telefonlardan biri. 2,800mAh batarya ile gelen Pixel 4 yoğun kullanımda bir günü tamamlamakta zorluk çekebilir. Bu nedenle 3,700mAh bataryaya sahip daha geniş ekranlı Pixel 4 XL modelini değerlendirmeye alabilirsiniz.

    Sanal Asistan

    Google Assistant’ın en son sürümü de Pixel 4, telefonu ile konuşarak günlük işlerini kolaylaştırmayı sevenlere çözümler sunuyor. Artık Chrome tarayıcıdaki bir sayfayı bir başka arkadaşınızla sadece sesli komut vererek paylaşmak mümkün. Pixel 4’ün konuşmaları metne çevirme özelliği de var. Tüm artıları ve eksileri alt alta koyduğumuzda Pixel ailesinden daha fazla şey beklediğimi söyleyebilirim. Tasarım olarak geride kaldığını düşündüğüm Pixel 4, Android sevdalısı kullanıcılara hitap ediyor. Google çok daha geniş bir yazılım desteği ile farkını ortaya koymazsa Apple ve Çin markaları arasında konumlanmakta zorlanabilir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN