Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürPinterest’e yapay zeka desteki rakip: Google Keen

    Pinterest’e yapay zeka desteki rakip: Google Keen

    Google, Pinterest’e rakip olarak yeni bir platformu yayına aldı. Yapay zeka destekli yeni Google servisi Keen, Pinterest’in popüler olmasını sağlayan panolarına benzer özelliği ile dikkat çekiyor.

    Google tarafından deneysel servisleri hayata geçirmek için kurulan Area 120 team’in yeni uygulaması Keen geçtiğimiz gün web ve Android uyglaması olarak erişime açıldı. Google Alerts servisinin modernleşmiş bir versiyonu olan Keen platformu ile kullanıcılar internet üzerindeki özel konularda pano oluşturarak istedikleri içerikleri buraya ekleyebilecek.

    Google hesabı ile giriş yapılabilen platformda kullanıcılar Keen adı verilen özel panolar oluşturabiliyor. Teknolojiden evde ekmek yapmaya kadar birçok konuda oluşturulan panolara kullanıcılar ilginç içerikler ekleyebiliyor. Ayrıca platformun iddialı olduğu yapay zeka desteği ile oluşturulan panolara uygun içerik önerileri de kullanıcılara sunuluyor. Örnek vermek gerekirse “köpek eğitimi” ile ilgili bir arama yapıldığında veya pano oluşturulduğunda yapay zeka “köpek eğitim kitapları” ve “köpek eğitim dersleri” gibi öneriler geliyor…

    Oluşturulan panolarda internetteki makaleleri YouTube videoları ve fotoğraflar yer alıyor. Keen platformunda ayrıca diğer kullanıcıların oluşturduğu panoları ve profilleri takip edebiliyorsunuz.

    Platforma şu an için web ve Android uygulaması ile ulaşılabilirken çok yakında iOS uygulamasının da yayınlanması bekleniyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN