Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerSosyal MedyaPandemide Twitter Yüzde 20 Büyüme Kaydetti

    Pandemide Twitter Yüzde 20 Büyüme Kaydetti

    Uzmanlara göre Twitter’ın kısa süre içerisinde yaşadığı sansasyonel büyüme kaçınılmazdı. İşte detaylar…

    2021 yılının ilk çeyreğinde finansal raporuyla birlikte Twitter’ın büyüme detayları kamuoyuna sunuldu. 2020 yılının ilk çeyreğinde 166 milyon aktif kullanıcısı bulunan mikro blog sitesi Twitter, 2021 yılının ilk çeyreğinde 199 milyon aktif kullanıcıya ulaşıldığını açıkladı. Dolayısıyla Twitter’ın pandemi döneminde yüzde 20 büyüdüğünü görüyoruz.

    Finansal raporda, Twitter’ın ABD dışındaki ülkelerde daha hızlı büyüme gösterdiği bilgisi yer alıyor. Pandemi sürecinin takibinde ve ABD seçimlerinde kullanımındaki artışla oldukça gündemde olan Twitter’ın kısa sürede yaşadığı bu büyüme kaçınılmazdı. Her geçen gün değişen gündemde insanların tartışmaktan hoşlandığı ayrıştırıcı ve fikirlerin paylaşımı Twitter’ın daha da büyümesine katkı sağlıyor.

    Gelirler de arttı

    Aktif kullanıcı sayısındaki ciddi artış, Twitter’ın gelirlerine de olumlu olarak etki gösterdi. Twitter’ın geçen senenin ilk çeyreğin göre şimdiki geliri yüzde 28 artış sağlayarak 1,04 milyar dolar olurken, şirketin net kârı ise 68 milyon dolar oldu. Popüler sosyal medya ağı Twitter, 2020 yılının ilk çeyreğinde yaklaşık 8 milyon dolar zararla kapatmıştı, yani 2021 yılında ciddi bir ‘iyileşme’ söz konusu.

    Bu arada şirket, pandeminin etkisiyle kaydedilen büyümenin 2021 yılının devamında tekrarlanamayabileceğini söyleyerek yatırımcılarına düşündürücü de olsa bir uyarıda bulunmayı ihmal etmedi.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN