Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunOutlast 2 İnceleme

    Outlast 2 İnceleme

    İlk oyunu ve daha sonrasında çıkan Whistleblower adlı devamı ile korku oyunu severlerin gönüllerinde çok ayrı bir yer edinen Outlast, ikinci oyunu ile oyuncuların karşısına bir kez daha etkileyici bir şekilde çıktı.

    İlk oyundan ve Whistleblower’dan çok ayrı, kendine has yeni bir temaya sahip olan Outlast 2 bu kez tamamen taşrada geçen bir oyun. İlk oyunda da bir miktar bulunan dini öğeler, ikinci oyunda birkaç kademe birden artırılmış. Hatta bazen o kadar uç noktalara ulaşıyor ki, bazı ülkelerde yasaklanması söz konusu bile olabilir.

    outlast-13_0

    Outlast 2’de Blake Langermann adlı bir kameramanı oynuyoruz. Blake, eşi Lynn ile birlikte, taşrada gerçekleşen esrarengiz cinayetleri araştırmak ve ortaya haber değeri yüksek bir içerik çıkarmak için yolculuğa çıkar. Bu cinayetlerin ortak noktası, hepsinin hamile kadınlar üzerinde gerçekleşiyor olması. Esrarengiz cinayetlerin sırrını gün yüzüne çıkarmak artık Blake ve Lynn’in işidir. Bir helikopter ile olay yerine doğru gitmekte olan çift, uzaktan gelen beyaz bir ışık dalgasının etkisiyle kaza yapar ve Blake’in karanlık serüveni tam olarak bu noktada başlamaktadır.

    outlast2+1-ed

    İlk oyunun aksine bu kez daha tekil ve unutulmaz bir tecrübe yaşatmayı amaçlayan Outlast 2, atmosferi ve sürükleyici hikayesi ile ön plana çıkıyor. Ani korku sıçramalarının azaltılıp, yerine atmosferik korku öğelerinin eklenmiş olması Outlast 2’yi daha profesyonel bir yapım haline getiriyor. Red Barrels’ın amacı bu kez içi boş korku atakları ile dolu bir oyun yaratmak değil, adeta kanlı ve bohem bir sanat eseri yaratmak. Tam olarak da bunu başarıyorlar. Öyle ki, oyunda gideceğiniz ve göreceğiniz her mekan, çok ince detaylarla tasarlanmış. En ufak köşeyi bile incelemek isteyeceğiniz yapımda kaçırabileceğiniz ama çok önemli olan bir sürü gizem var. Her kağıt parçasını okumalı, her diyaloğu dikkatlice dinlemeniz gerekiyor.

    outlast2

    Outlast 2, orijinal oyuna kıyasla bu kez tecrübe edilmesi daha kolay bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Oyunu Normal zorluk modunda oynadığınız takdirde düşmanlarla karşılaştığınız anda hızlı koşma tuşuna basabilir ve tabanları birden yağlayabilirsiniz. Sizi birkaç saniye kovaladıktan sonra peşinizi bırakıyorlar. Siz de yolunuza devam ediyorsunuz. Bir korku oyunu olarak gayet güzel olsa da Outlast 2, bir hayatta kalma/korku oyunu olarak sınıfta kalıyor.

    tSw7eYq

    Grafiksel açıdan ve bölüm tasarımlarıısından, bağımsız bir yapım olmasına rağmen neredeyse birinci sınıf bir kalite sunuyor. Unreal Engine 4 ile yapılan Outlast 2’de karakter modellemeleri zaten aşırı detaylı ve güzelken, çevrenin ve atmosferin de aynı şekilde aşırı detaylı oluşu gerçeğe yakın bir deneyim yaşamanızı sağlıyor. Ses kalitesi ile de kulaklarınızın pasını silecek olan oyunu kaliteli bir kulaklık ile oynadığınız takdirde mısır tarlalarında yolunuzu aramaya çalışırken çok gerileceğiniz rahatlıkla söylenebilir.

    Son olarak oyunun konsollarda ve PC’de nasıl bir performans ile çalıştığına değinmek gerek. Yapımcı Red Barrels, Unreal Engine 4 kullanarak hazırladıkları yapımda görsel kaliteyi zirvede tutarken oyuncuların sistemlerini ve konsollarını çok zorlamayacak bir yöntem geliştirmeyi de es geçmemiş. Konsollarda gayet akıcı, hiç takılma yapmadan oynanabilen Outlast 2, bilgisayarlarımızda da aynı şekilde, çok kaliteli ve akıcı bir şekilde çalışıyor. Günümüze göre ortalama bir sisteme sahip olsanız bile oyundan alacağınız verim bir hayli yüksek olacaktır.

    064491

    Outlast 2, ilk oyunun sahip olduğu potansiyeli layığı ile ortaya çıkarmış, kaliteli bir devam oyunu. Hikayedeki detaylara dikkat ettiğiniz takdirde ilk oyunla olan bağlantılarını da fark edince çok büyük bir hikayenin ufak bir parçası olduğunuzu anlıyorsunuz. Korkmak ve unutulmaz bir deneyim yaşamak istiyorsanız Outlast 2’yi mutlaka denemelisiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN