Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiOppo yüksek hassasiyetli navigasyon geliştiriyor!

    Oppo yüksek hassasiyetli navigasyon geliştiriyor!

    Piyasaya sunduğu akıllı telefonlarla gündem olmaya devam eden Oppo, şimdi de yüksek hassasiyetli navigasyon uygulaması için çalışmalara başladı. Bu uygulama sayesinde çok daha doğru ve nokta atışı konum tespiti sağlanabilecek.

    Oppo yüksek hassasiyetli navigasyon algoritması ile gündemde

    Birçok kullanıcının mobil cihazlarda şikayetçi olduğu konulardan biri de şüphesiz navigasyon sistemleri. Hata payının yüksek oluşu ve kullanıcı deneyimi konusunda geride kalmış olması nedeniyle birçok şirket eleştiriye maruz kalıyor.

    Firmalar bu konuda çeşitli çalışmalar yapsa da henüz son kullanıcıyı sevindirecek bir gelişme ile karşılaşmadık. Ancak Oppo yeni geliştirdiği navigasyon sistemiyle bu konuya çözüm getireceğini iddia ediyor.

    Geliştirilen sistemin 1 metre hata payı ile çalışacağını belirten yetkililer, China Mobile ile yer tabanlı (Ground based) doğrulama üzerinde çalışma yaptıklarını açıkladı. Neredeyse kusursuz konum tespiti için 5G baz istasyonlarını verimli bir şekilde kullanacak olan sistem RTK (Gerçek Zamanlı Kinematik) teknolojisi ile çalışacak.

    RTK bazlı sistemler İHA, tarım ve hassas konum tespiti gereken diğer alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. GPS, baz istasyonları, ivmeölçer, jiroskop ve hatta telefonun antenlerini de kullanarak hassas konum tespiti imkanı sağlayan RTK teknolojisi konum tespitini zorlaştıran parazitleri de engelleyebilimektedir.

    2021 yılında Çin’de hizmete sunulacak olan teknolojinin diğer ülkelerde nasıl uygulanacağı henüz belli değil.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN