Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiOppo Reno 4 Lite, yapay zeka destekli kamera özellikleri ile dikkat çekiyor

    Oppo Reno 4 Lite, yapay zeka destekli kamera özellikleri ile dikkat çekiyor

    Eylül ayında tanıtılan Oppo Reno 4 ailesinin uygun fiyatlı modeli Reno 4 Lite orta segmente bir telefona göre tasarım ve yapay zeka ile gelen yetenekleri açısından fark yaratan bir cihaz. Reno 4 Lite’ın detaylı olarak özeliklerine baktığım bu haftaki yazıma öncelikle cihazın tasarım ve ekran özellikleri ile başlamak istiyorum.

    İnce ve zarif tasarımı tasarımıyla öne çıkan Reno 4 Lite’ın aynı zamanda hafifliği de dikkat çekici. 7,48 mm kalınlığında ve 164 gram ağırlığında olan cihazın kenar çerçevelerinde alüminyum malzeme kullanılırken, kaliteli bir plastik malzeme ile kaplı olan arka kısmında göze hoş gelen parçalı tasarıma yer verilmiş. Oppo’nun bu modelinde tasarım açısında şöyle önemli bir detay da var. OPPO tasarımcıları, akıllı telefonun elde kolaylıkla kavranabilmesi için yuvarlatılmış kenarların üstündeki ışığı kıran ve ince bir yan görünümü dengeleyen, endüstrideki ilk 220 derece yuvarlatılmış kenar tasarım tekniğini uygulamışlar.

    Mat siyah ve metalik beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği sunan Oppo Reno 4 Lite 6,43 inç büyüklüğünde AMOLED bir ekrana sahip. Bu ekran paneli kullanıcılara 2400×1080 piksel FHD+ çözünürlük sunuyor. Ekran gövde oranı ise yüzde 90.7. Parlaklığı 800 nite kadar artırılabilen ekran ayrıca, 60 Hz tazeleme oranı ve 409 PPI piksel yoğunluğu bulunduruyor. Reno4 Lite’ın ekranının üzerinde halihazırda bir koruma filmi yer alıyor ve ekran Corning Gorilla Glass 3 seviyesinde korunuyor. Bu şartlarda ekranı istemeden kırmanız pek kolay görünmüyor. Ekran özellikleri ile ilgili son olarak ise parmak izi sensörünün ekrana entegre şekilde bulunduğunu ve bu sensöre ayrıca 0.3 saniyede tanılama yapabilen yüz tanıma özelliğinin de kamera yoluyla eşlik ettiğini belirteyim. Gelelim kamera özelliklerine.

    Arkada 4, önde 2 kamera bulunuyor
    Reno4 Lite, ana kamerası 48MP çözünürlüğünde olan 4lü kamera ile birlikte geliyor. 1.7 diyafram açıklığı bulunan ana kameraya 8 MP’lik bir geniş açı lens ve ikişer adet 2 MP’lik mono lens eşlik ediyor. Kamere özelliklerinde yapay zeka etkisini net bir şekilde hissedebildiğimiz cihazın yapay zeka portre kamerasıyla bir profesyonel gibi çekim yapmanız mümkün. Yapay zeka yüz rekonstrüksiyon teknolojisini kullanan Reno 4 Lite ile en ince ayrıntıları dahi yakalayabileceğiniz portreler ve sadece ön kamerada gece modu açıkken kullanabileceğiniz yapay zeka süper gece portre modu ile çok net selfie’ler çekebilirsiniz. Ayrıca yapay zeka renkli portre ve yapay zeka gece portresi ile fütüristik çekimler gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin yapay zeka renkli portre özelliği sayesinde fotoğraflamak istediğiniz kişiyi ya da nesneyi renklendirip arka planı siyah beyaz bırakabiliyorsunuz. Yapay zeka gece portresi ile harika gece portre çekimleri yapabilirsiniz. Ayrıca Reno4 Lite’ın Çift Lensli Bokeh özelliği ile portre fotoğrafına bokeh efekti ekleyerek oldukça iyi selfieler çekebilirsiniz. Video özelliklerine baktığımızda arka kameranın, 30 karede 4K kaliteye kadar video çekebildiğini söyleyebilirim. Ayrıca 30 karede 1080 piksele kadar video kaydı yapabilen ön kamerada, gece modu da kullanılabiliyor.

    Gücünü 8 çekirdekli ve 2.2 GHz işlemci frekansı bulunan ‘MediaTek Helio P95’ işlemci modelinden alan Oppo Reno 4 Lite’da yapay zeka desteği ile telefonun grafik işlemcisi de rekabet ettiği orta segment diğer ürünlere kıyasla yüzde 10 daha yüksek işlem gücü sunabilir hale gelmiş durumda. Telefonda Android 10 işletim sistemi yer alıyor ve arayüzde de OPPO’nun ColorOS 7.2 yazılımını görüyoruz. ‘Oppo Share’, ‘Kolaylaştırıcı Araçlar’ ve ‘Çoklu Ekran’ gibi birçok işlevsel özelliği bulunan arayüz, temassız çağrı cevaplama özelliği de bulunduruyor. Bu özellik ile 20 ila 50 santimetre uzaktan sadece elinizi yukarı doğru sallayarak gelen çağrıları cevaplayabiliyorsunuz. Bu özellik sayesinde başka bir işle meşgulken bile telefona dokunmadan kolaylıkla aramalarınızı cevaplayabilirsiniz.

    Yapay zeka algoritması pilinizin uzun ömürlü olmasını sağlıyor
    8 GB gibi iyi bir RAM kapasitesi bulunan cihazın 128 GB’lık dahili depolama alanına, microSD kart desteği ile bir 256 GB daha eklenebiliyor. Kutusundan 4000 mAh gücünde bir batarya ile çıkan ve 18W hızlı şarj teknolojisiyle birlikte gelen Reno4 Lite, süper güç tasarruf modu ile de dikkat çekiyor. Güç tüketimini yavaşlatan bu modda, OPPO Lab’den elde edilen verilere göre yüzde 5 pil ile 1,5 saat WhatsApp’ta sohbet edebiliyor, 77 dakika arama yapabiliyor, 52 dakika Google Haritalar uygulamasını kullanabiliyor veya 49 dakika boyunca SMS gönderebiliyorsunuz. Diğer yandan Reno4 Lite, bellek hatalarına neden olan verileri algılayabiliyor ve temizleyebiliyor. Bu durum da telefon kullanımında oluşabilecek donma ve takılma olasılığını azaltıyor. Bir diğer öne çıkan özellik ise yapay zeka gece sarjı uygulaması. Pilinizin ömrünü koruyan bu özellik telefon şarjını yapay zekayı kullanarak optimize ediyor. Yapay zeka sizin uyanma saatinizi öğreniyor ve uyanmanıza az bir zaman kala telefonu tamamen şarj ediyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN