Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelOPPO/OnePlus kullanıcıları müjde: ColorOS 12 duyuruldu!

    OPPO/OnePlus kullanıcıları müjde: ColorOS 12 duyuruldu!

    Çin merkezli teknoloji devi OPPO, akıllı telefonlarında kullandığı ColorOS arayüzünün bugün yeni sürümünü duyurdu. Bir süredir sızıntılarıyla gündeme gelen ve pek çok ekran görüntüsüyle ortaya çıkan ColorOS 12, kısa süre önce gerçekleştirilen bir etkinlikte tanıtıldı.

    OPPO’nun yeni arayüzü ColorOS 12, tamamen çerçevesiz bir tasarımla geliyor. Ayrıca kullanıcılar için yeni Omoji özelliği de dikkat çeken bir başka yenilik.

    ColorOS 12 özellikleri

    ColorOS 12, tasarım düzeyinde tamamen yenilenmiş bir simge ve arayüz ile geliyor. Şirket, yeni arayüzünde kullanıcılara kenarlıksız bir çerçeve sunarken, bunun yanı sıra görünümü ve hissiyatı da çok daha iyi hale getirdi.

    ColorOS 12

    Yukarıdaki yeniliklere ek olarak OPPO, ColorOS 12 için Al destekli kendi kendine pürüzsüz motorla birleştirilmiş kuantum animasyonunu geliştirdi. Bu, kullanıcılara daha kalıcı pürüzsüzlük sağlıyor ve arayüz deneyimini de daha stabil bir hale getiriyor.

    ColorOS 12

    Çinli üretici, ColorOS 12 ile birlikte bağlantı tarafında da yine pek çok yeniliğe yer verdi. ColorOS 12’de artık çapraz ekran ara bağlantısı, akıllı kenar çubuğu, araba bağlantısı ve bir dizi pratik işlev, ColorOS’un kullanım senaryolarına daha eksiksiz hale getirdi.

    ColorOS 12, yukarıda da belirtildiği üzere yeni simge tasarımı ve daha gelişmiş görsel efektlerle karşımıza çıktı. OPPO’nun ifadelerine göre ColorOS’un tüm sistem uygulama ikonları baştan tasarlandı. Buna ek olarak  akrilik malzemelerin ışık ve gölge efektleri de yine eski sürümlere kıyasla daha fazla geliştirildi. Ayrıca ColorOS 12, metin kontrastlarını iyileştirirken, bununla beraber kullanıcıların gerekli bilgileri daha hızlı kontrol etmesine de olanak tanıyor.

    ColorOS 12 ile beraber yeni kart işlevi eklendi

    OPPO, ColorOS 12 arayüzüyle birlikte çok beğenilen hızlı genel bakış işlevini genel bakış kartı ile değiştirdi. Yenilenen 44 kart hizmetiyle kullanıcılar, uçuş bildirimleri başta olmak üzere pek çok uygulamaların gerçek zamanlı temel bilgilerini bir bakışta erişebilecekler.

    ColorOS 12 ile beraber OPPO, yüksek derecede özel stil seçenekleri sağlayabilen ve daha kişiselleştirilmiş avatar kombinasyonlarıyla desteklenen Omoji’yi getirdi. Omoji avatarı, Apple ve Xiaomi’ye benzer bir avatar sistemidir. Gelişmiş yeteneklere sahip olan bu avatar, Zoom ve WeChat gibi uygulamalarda da kullanılabilir. OPPO’nun açıklamalarına göre Omoji, 50 ifadeyi destekliyor ve bunun içinde foton görme motorundan destek alıyor. Kas sistemine göre yüzleri algılayan bu yenilik, hiç şüphesiz ColorOS 12’nin getirdiği en iyi işlevlerden biri olabilir.

    36 aylık sorunsuz deneyim

    Pürüzsüzlük, OPPO’nun her zaman odak noktası olmuştur. Bu bağlamda ColorOS 12, sıcak ve soğuk verileri ayrı ayrı işeyerek parçalanmayı etkili bir şekilde azaltan, kendi kendine akışkan bir Al motoruyla geldi. OPPO’ya göre bu arayüz, 36 ay boyunca sürekli olarak kullanılsa bile; okuma ve yazma performanslarındaki düşüş yüzde 5’ten daha az olacak. Bu da genel kapsamlı yaşlanma oranını yüzde 2.75 gibi seviyelere düşürecek. Böylece telefonlarınızı daha uzun süre ve akıcı şekilde kullanmakta mümkün olacak. Peki ColorOS 12 ne zaman cihazlara ulaşacak?

    Şu anda OPPO, ColorOS 12 beta sürümü için yeni bir süreci başlattı. Çinli firma, ekim ayında genel testlere başlayacak ve yüzlerce modelini de bu sürüme geçirecek.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN