Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımOppo A15s : Türkiye’de üretilen ilk Oppo

    Oppo A15s : Türkiye’de üretilen ilk Oppo

    Son yılların yıldız isimlerinden Oppo, artık Türkiye’de de üretime başladı ve A15s de ilk model unvanına sahip ürün oldu.

    Oppo, son yıllarda giderek büyüyen Çinli teknoloji firmalarından bir tanesi ve akıllı telefon pazarında ciddi bir paya sahip. Firma, şimdi de ülkemiz Türkiye’de üretime başladı. Oppo A15s modeli de bu sürecin ilk ürünü. Cihaz, uygun fiyata yeni bir Android telefon arayanlar için ideal bir seçenek sunuyor.

    A15s

    Tasarım

    7.9mm kalınlıktaki telefon, 177 gram’lık bir ağırlığa sahip. Yanlara baktığımızda hemen yumuşatılmış tasarım göz önüne geliyor. Bu tasarım bu ürünü tek el ile kullanmayı mümkün kılıyor.

    Tasarım detaylarına baktığımızda, arka tarafta parmak izi okuyucu sensorunun yer aldığını söylemeliyiz. Yine arka tarafta ek olarak az çıkıntılı olarak tasarlanan 3’lü kamera sistemi yer alıyor.  Ürün, yüz tanıma sistemine de sahip. Güvenli kullanım için parmak izi okuyucu sensorunu tercih etmenizi öneriyoruz.

    Cihazın kutusuna baktığımızda, bir de koruyucu kılıfla geliyor. Oppo A15s Type-C bağlantı noktasına sahip değil. Oppo bu üründe microUSB bağlantı noktasına yer verildiğini söylemeliyiz.

    A15s

    6.5 inç büyüklükte ekranı

    TFT LCD teknolojisi üzerine inşa edilen6.5 inç büyüklüğündeki  ekran, HD+ çözünürlük sunuyor ve Gorilla Glass 3 korumasına ile kaplanmış.

    Bu ekran özellikle iç mekân kullanımlarında iyi bir görüntüleme kalitesine sahip. Ayrıca dokunuşlara verdiği cevaplar da gayet başarılı.

    Oppo A15s’te MediaTek’in Helio P35 işlemcisi kullanılmış. 2.3GHz değere kadar yükselebilen bu işlemci, uygun fiyatlı telefonlar için hazırlandığını söylemeliyiz. Bu işlemciye 4GB RAM ve 64GB dahili depolama eşlik ediyor. Bu da temel ihtiyaçlar için fazlasıyla yeterli. Kapasite istenildiğinde  microSD kart yardımıyla arttırılabiliyor.

    A15s

    Telefonumuzda Android 10 işletim sistemi ve Oppo’nun güncel arayüzü kullanılıyor. Daha evvel bir Oppo cihazı kullanmadıysanız bu arayüze alışmanız sadece birkaç dakika alacaktır. Yaptığımız denemelerde oldukça akıcı bir performans elde ettik. Uygulamalarda herhangi bir zorlama gözlemleyemedik. Peki bu ürünün oyun performansı nasıl?

    Cihazda PUBG Mobile’ı rahatlıkla deneyimleyebildik. Oyun, düşük-orta ayarlarda, genel olarak akıcı performans sunabiliyor. Uzun süreli deneyimlerde de cihazda ciddi bir ısınmayla karşılaşmadık.

    A15s

    Üçlü kamera sistemi

    Telefonun arka tarafında üçlü kamera sistemi yer alıyor. 13+2+2MP’den oluşan bu sistem, özellikle iyi ışıklı ortamlarda güzel fotoğraflar çekmenize imkân sunuyor. Tabii bokeh efektli ve HDR destekli çekim imkânları da unutulmamış.

    Video tarafına baktığımızda ise, hem ön hem de arka kamerayla 1080p 30FPS değerde videolar çekebiliyorsunuz. 8MP değerdeki ön kamera ise görüntülü görüşmeler ve selfie’ler için iyi bir performans sunuyor. Özellikle de iyi ışıklı ortamlarda.

    Bunların haricinde, arka kamera ile hızlı ve ağır çekimler yapabilmek mümkün Ön kameranın da hızlı çekim desteği var, ama burada beklentileriniz yüksek olmamalı.

    A15s

    4230mAh pil

    Oppo A15s  Wi-Fi AC ve Bluetooth 5.0 gibi kablosuz bağlantı teknolojilerini de bünyesinde barındırıyor. 4230mAh değerdeki pil, tek şarj ile gündelik kullanımda 2 günü geride bırakabilmenize imkan sunuyor.

    Sonuç olarak  uygun fiyata yeni bir Android cihaz arıyorsanız, size tavsiyemiz bu cihaza mutlaka bir göz atmanız.

    Oppo ürün ailesi hakkında detaylı bilgi ve satın almak için buraya tıklayın

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN