Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelOnePlus 7 Pro Zen modu eski modellere geliyor

    OnePlus 7 Pro Zen modu eski modellere geliyor

    OnePlus düzenlediği etkinlikle yeni model ailesini görücüye çıkardı. OnePlus 7 Pro ve OnePlus 7 modeli tanıtıldı. Yeni modeller bir dizi yeni özellikle birlikte geliyor. Bunlar arasında yer alan OnePlus 7 Pro Zen modu eski modellere de geliyor.

    İki telefonda da bulunan Zen modu, 2018 yılında tanıtılan OnePlus modellerinde de kullanılmaya başlanacak. OnePlus 6T ve OnePlus 6 modelleri alacakları bir yazılım güncellemesinin ardından Zen modu desteğine kavuşacak. Çinli telefon üreticisi OnePlus 7 Pro’da bulunan ightscape 2.0 kamera modunun ise eski telefonlara gelmeyeceğini açıkladı.

    Zen modu, akıllı telefonun 20 dakika boyunca kullanım dışı kalmasını sağlıyor. Böylece telefonun kullanıcısı bu süre boyunca fiziksel dünya ile iletişimini artırıyor.

    OnePlus bu mod ile ilgili yaptığı açıklamada modu hiçbir şekilde iptal edilemeyeceğini ve gelen tüm bildirimlerin 20 dakika boyunca sessize alınacağını söyledi. OnePlus sahipleri Zen modu aktif durumdayken acil arama yapabilir ya da aramaları kabul edebilir. Ancak normal arama yapamaz. Ayrıca kamera dışındaki tüm özellikler bu mod ile birlikte devre dışı kalır. Zen modu devredışı bırakmanın herhangi bir yolu yok. Hatta telefonu kapatmak bile bir çözüm değil. Bu mod sayesinde telefon bağımlılığının önüne geçileceği tahmin ediliyor.

    OnePlus 7 ve OnePlus 7 Pro tanıtıldı

    OnePlus düzenlediği etkinlikle yeni modellerini tüketicilerin beğenisine sundu. 6.67 inçlik ekrana sahip OnePlus 7 Pro‘nun 3120 x 1440 piksel çözünürlüğündeki AMOLED ekranı 90Hz yenileme hızıyla dikkat çekiyor. Gücünü Snapdragon 855 işlemciden alan telefonun grafik birimi tarafında Adreno 640 GPU yer alıyor. Telefonun RAM tarafında 6 GB, 8 GB ve 12 GB alternatifler bulunuyor. Depolama alanı seçenekleri ise 128 GB ve 256 GB olarak sıralanıyor.

    Arkada üçlü kamera kurulumuyla gelen OnePlus 7 Pro‘nun ana kamerası 48 MP çözünürlüğe sahip. Bu kameranın diyafram değeri f/1.6 olarak karşımıza çıkıyor. Ana kameraya 2x optik yakınlaştırma yapabilen 8 MP telefoto ve 16 MP ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor.

    Pro’nun kardeşi olarak tanımlayabileceğimiz OnePlus 7 ise 6.41 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüğünde ekran ile geliyor. Bu model de gücünü Snapdragon 855‘ten alıyor. Telefon, 6 GB / 8 GB RAM ve 128 GB / 256 GB depolama sunuyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN