Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürNXP Semiconductor dikkat çekici bir satın alım gerçekleştirdi

    NXP Semiconductor dikkat çekici bir satın alım gerçekleştirdi

    Otomotiv sektörü de dahil birçok farklı alanda kablosuz bağlantı için gerekli olan yonga üretimini gerçekleştiren NXP Semiconductor, Marvell’ın ilgili bölümü satın aldı.
    İşte sürpriz gelişmeye dair ilk bilgiler…

    Birçok önemli kaynak 5G teknolojilerinin 2025 yılına kadar oldukça büyük bir pazar oluşturacağını ve segmentin trilyon dolarlarla bile ölçülemeyeceğini ifade ediyor. Bu kapsamda öncü donanım üreticilerinden NXP Semiconductor, hedeflerini gerçekleştirmek adına önemli bir adım attı ve Marvell’in ‘direkt olarak kendisini ilgilendiren’ bölümünü satın almayı başardı.

    NXP Semiconductor, bir zamanlar Qualcomm tarafından yaklaşık 44 milyar dolar karşılığında satın alınmaya hazırlanırken Çin’in ABD vetosu nedeniyle satış iptal olmuştu. Bunun ardından NXP, sektörde kendisine daha geniş bir yer edinmek için farklı stratejiler içerisine girmeye başladı ve ilk girişimini Marvell üzerinde gerçekleştirdi. Marvell’in kablosuz bağlantı bölümünü 1.76 milyar dolar karşılığında satın aldı…

    Marvell’in kablosuz bağlantı bölümü NXP Semiconductor’un…

    Teknoloji şirketi, alınan bilgilere göre Marvell’in kablosuz bağlantı bölümünü satın almak için tam olarak 1.76 dolar ödedi. Bunun yanında Marvell şirketinin otomotiv ve bunun dışında daha birçok sektörde kablosuz bağlantı ve Bluetooth hizmetleri sunduğunu da söylemeden geçmeyelim.

    Teknoloji dünyasına dair öne çıkan gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz. Takipte kalınız…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN