Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımNvidia'dan bir yenilik daha: Mikro-süper bilgisayar

    Nvidia’dan bir yenilik daha: Mikro-süper bilgisayar

    Teknoloji şirketi Nvidia, dünyanın en küçük süper PC’sini duyurdu. İşte detaylar…

    Yerel yapay zekâ algoritması çalıştıracaksanız, Jetson Xavier NX tam size göre! Nvidia; bu alanda öne çıkan markalardan biri ve geçen hafta dünyanın en küçük süper PC’sini tanıttı.

    Jetson Xavier NX olarak isimlendiriliyor ve görevi, uç sunucu sistemlerinde yapay zekâ algoritmalarını yönetmek. Büyüklüğü, çıplak modül bir kredi kartı kadar olan bu ürün, özelleştirilmiş 6 ARM çekirdekli işlemciye sahip. Cihazdaki seviye 2 ön bellek 6MB; Seviye 3 ön bellek ise 4MB. Grafik kısmında ise Nvidia Volta tabanlı 384 CUDA çekirdeği ve 48 Tensor çekirdeği bulunuyor.

    LPDDR4X bellekteki bant genişliği 51.2GB/s iken veri yolu ise 8GB 128-bit. 2x 4K60fps şifrelemeye ve 2x 4K30fps video çözümüne izin veriyor. MIPI CSI-2 üstünden bağlanabilen kamera sayısı 12’yken, CSI üstünden yalnızca 6 adet kamera bağlantısı kurulabiliyor.

    2 adet NVDLA yapay zekâ yazılımı çalıştıran modül, Ubuntu işletim sistemini destekliyor. Xavier NX modülündeki yapay zekâ performansı 10W enerji kullanımında 14 TOPS, 15W enerji kullanımında ise 21 TOPS düzeyinde.

    Jetson yelpazesi çok geniş; Jetson AGX Xavier, Jetson TX2 ve Jetson Nano serileri de, pastadan bir dilim almaya çalışıyor. Jetson Xavier NX fiyatı da açıklandı; yalnızca 399$…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN