Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetNotebook Soğutucu Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

    Notebook Soğutucu Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

    Notebook soğutucu, notebook’unuzun ısınmasından ötürü içine yoğun bir biçimde hava aktarılmasını sağlayarak içerideki havayı soğutan cihaza verilen isimdir. İşlemcinin üzerinde yer alan fanın sürekli çalışmasının neden olduğu ortamdaki tozu ve kiri çekmesinden ötürü aşırı derecede ısınan notebook’un önemli bir ihtiyacıdır. Bu yüzden notebook altına yerleştireceğiniz soğutucu içeride oluşacak aşırı ısınmayı ortadan kaldırır.

    Notebook Soğutucu Ne Yarar Sağlar?

    – Yüksek ısı kaynaklı anakart arızasının engellenmesine yardımcı olur.

    – Özellikle oyun oynarken işlemci, ekran kartı ve ram performansınızın verimliliğini arttırır.

    – HDD’nin aşırı ısınmadan ötürü hasar görmesini engeller

    Satın Alırken Nelere Dikkat Edelim?

    Soğutucunun Büyüklüğü

    Genel olarak notebook soğutucuları standart olarak 15” büyüklüğündedir. Daha büyük bir ölçüde notebook sahibiyseniz sahip olduğunuz cihaza uyumlu bir soğutucu seçmelisiniz. Dikkat etmeniz gereken konu aldığınız soğutucunun fanlarının notebookunuzdaki ısının çıktığı alan ile aynı hizada olmasıdır. Bu hizalama tam olmazsa soğutucu görenini yapamaz.

    Soğutucuda Kullanılan Malzeme

    Seçim yaparken plastik malzeme yerine metalden  yapılmış kasaya sahip model seçerseniz kullanım ömrü uzar. Sağlam malzeme daha uzun zaman kullanım demektir.

    Soğutucu Az Ses Çıkarmalı

    Satın alacağınız soğutucu modelini daha önce satın almış ve yorum yazmış kişilerin alışveriş siteleri ve forumlardaki yorumlarını takip edin. Bu yorumları takip ederek ürün hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz. Eğer yorumlarda “çalışırken çıkardığı ses çok yüksek” şeklinde yapılan yorum fazlaysa o ürünü almaktan kaçının.

    Fan Dönme Hızı Ayarlanabiliyor mu?

    Kademeli olarak fan dönüş hızının ayarlanabildiği modellere yönelirseniz sessiz çalışılması gereken ortamlarda fan dönüş hızını azaltarak daha sessiz çalışırsınız. Bu da size başkalarına rahatsızlık vermeden çok daha sessiz çalışma konforu sağlar.

    Güç İçin Adaptör mü USB mi?

    Önerimiz gücünü adaptörden alan soğutucudur. Çünkü gücünü USB’den alan soğutucular notebook kaynağını kullandığından ısınma sorunu yaşanabilir ve bu da notebook kullanım ömrünü azaltır.

    Özetle

    Soğutucunun kullanılan notebook’a bir değer katacağını ve daha verimli bir kullanım alanı sağlayacağını unutmayın. Seçeceğiniz soğutucu mutlaka notebook modelinizin tasarımına uygun olsun. Ek olarak bazı soğutucularda bulunan led ışıkları aşırı yoğun kullanımda ek bir ısınmaya sebep olabilirler.

    Tüm bu bilgilerin ışığında MediaMarkt mağazaları ve https://www.mediamarkt.com.tr/tr/category/_laptop-so%C4%9Futucu-675563.html sitesinde istediğiniz notebook soğutucu modellerini bulabilirsiniz

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN