Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiNokia'nın 18.4 inçlik dev tableti göründü

    Nokia’nın 18.4 inçlik dev tableti göründü

    nokia-n1-tablet-corners-970x546-c

    İddialara göre Nokia, 18.4 inçlik oldukça büyük ekranlı ve güçlü donanım özelliklerine sahip bir tablet tanıtma hazırlığında…

    Klasik tablet ekranı boyutlarının 6-9 inç etrafında olduğu zamanlar iyiden iyiye geride kalıyor, günümüzde 12 inç ve üzeri çok sayıda modelin teknoloji raflarında yer aldığı görülüyor. Ancak 18.4 inç? Nokia, adeta dev bir tablet geliştirme hazırlığında. İşte detaylar…

    Finlandiya merkezli teknoloji şirketi, mobil cihazlar konusunda ciddi çalışmalar içerisinde. Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda Nokia 6 modeli ile gündeme gelen köklü marka, bu kez de üst segmente yönelik, son derece büyük ekranlı bir tablet üzerinde çalışıyor.

    Nokia P1 model ismiyle geleceği iddia edilen tabletin 18.4 inçlik ekran boyutuyla iPad Air modellerinin yaklaşık 2 katı daha büyük ekran vaat edeceği kaydediliyor. Ekranının sunacağı çözünürlük değeri ise 2650 x 1440 piksel seviyesinde. Her ne kadar kesin olmasa da diğer teknoloji detaylarının da oldukça güçlü olduğu belirtiliyor.

    2.2 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 835 çipseti, 4 GB RAM, Adreno 540 GPU, 64 GB dahili depolama kapasitesi öne çıkacak özellikler. Kamera özelliklerinin de dikkat çektiğini belirtelim; 12 MP ana kamera ile 4K video kaydı gerçekleştirilebilecek gibi görünüyor. Şimdilik çeşitli kaynaklar tarafından kamuoyuna yansıtılan bilgilerden ibaret olan tabletin, önümüzdeki günlerde resmi bir duyuru ile lanse edilmesi bekleniyor.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    NOT: Görsel temsilidir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN