Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımNintendo Switch’te 2018 hedefi: 30 milyon

    Nintendo Switch’te 2018 hedefi: 30 milyon

    Nintendo Switch için 2018 sonuna kadar hedeflenen satış adedi 30 milyon olarak açıklandı. İşte detaylar…

    Oyun konsolu dendiğinde akla ilk gelen iki marka ve yeni nesil konsollarının dışında pek bir rekabet görülmedi uzun yıllardır. Sony’nin PlayStation’ı ve Microsoft Xbox One arasındaki yarış uzun yıllar devam etti, derken oyun endüstrisinin köklü markalarından Nintendo, Switch adını verdiği ‘hibrit’ oyun konsoluyla çıkageldi.

    Hem TV hem de kendi bünyesindeki ekranı üzerinden oynanabilen konsol, başta Nintendo’nun menşei Japonya olmak üzere tüm dünyada yoğun ilgi gördü. 2017 yılını, bir önceki yıla göre yüzde 33 artışla toplamda 20 milyon gibi oldukça çarpıcı bir satış rakamıyla kapatan Nintendo Switch, 2018 yılsonu hedefiyle vites büyüttü.

    Teknoloji şirketi, oyun konsolunun 2018 satış beklentisinin 30 milyon ünite olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 50 daha fazla satmayı hedeflediği görülen Nintendo, PlayStation 4 ve Xbox One gibi iki zorlu rakibine rağmen bu satış adetlerine ulaşabilirse büyük sürprize imza atmış olacak.

    Rekabet kızışıyor…

    Mario Card ile 9 milyon, Zelda Legend of Wild’ta 8,5 milyon ve Super Mario Odyssey’le 10,4 milyon satmayı başaran Nintendo, Switch satışlarında da 30 milyona ulaşarak hem rekabette ne denli iddialı olduğunu bir kez daha kanıtlamak hem de gelirlerini rekor seviyelere ulaştırmak istiyor.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN