Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunNintendo Switch The Elder Scrolls V: Skyrim İnceleme

    Nintendo Switch The Elder Scrolls V: Skyrim İnceleme

    Skyrim, oyun dünyasının en popüler isimlerinden biri olmayı başarmıştır ve hala da kendisinden sıkça söz ederiz. İşin güzel kısmı Skyrim’i artık çok daha rahat ortamlarda oynama şansına sahipsiniz. The Elder Scrolls V Skyrim, artık Nintendo Switch’teki yerini aldı. Switch’in güzel yanı hem televizyonuna bağlayabiliyor, hem de dilediğiniz yerde ufak ekranın tadını çıkartarak oyun keyfi yapabiliyorsunuz.

    Yeterli hafızanız varsa Switch’in oldukça kullanışlı olduğunu kabul etmek gerek. Son zamanlarda Switch platformu için yeterince oyun yok şikayetlerini duyardık. Bu duyuruyu Nintendo dikkate almış olacak ki yeni oyunların yanında eski efsaneleri de bünyesine dahil etmeye karar vermiş. Skyrim, gerek seslendirme ve diğer taraftan karakterlerin vücut hareketlerine kadar şimdi düşündüğümüzde oldukça komik aslında. Mimiklere ve duygulara alıştığımız şu dönemde Skyrim’i elde tutulur yapan şey dünyası.

    Switch platformunda 30fps kalitede çalışıyor. Oyunun Switch versiyonuyla birlikte tüm DLC’lere ve “special edition” içeriklerine de sahip oluyorsunuz. Tabii Switch özeline de eklenmiş birkaç sürpriz de mevcut. Açılış kısmında oldukça basit görünse de hikayede ilerledikçe kendinizi bambaşka maceralara koştururken bulduğunuz Skyrim’in Switch versiyonunda ufak tefek grafik bug’larına denk gelebiliyorsunuz.

    Özellikle ara sinematiklerde bu bug’lar anında göze çarpıyor. Kimi zaman her şey el konsoluna göre oldukça kaliteli görünürken, bazı durumlarda teknik sıkıntılardan kurtulmak imkansızlaşıyor. Ancak karşılaşılan bu durumlar oynanışı pek etkilemiyor. İşin tatlı yanı The Legend of Zelda: Breath of the Wild için hepimiz oldukça heyecanlıyken Skyrim’in Switch versiyonu da bundan nasibini almış.

    Amiibo desteği ile çeşitli alanları açabiliyorsunuz ve Link’in kılıcını kuşanabiliyorsunuz. Zamanında Disney Infinity 2.0’ın popüler olduğu gerçek minik figürleri oyuna tanıtıp, karakteri oyun içi kontrol edebiliyorduk. Bu mantıkta bilinen Amiibo sayesinde Master Sword veya Hylian Shield’ı kullanmanızı sağlıyor. Skyrim’de tüm amiibo’lar destekleniyor ve sandıklardan tutun çeşitli eşya çeşitliliğiyle sizi şaşırtıyor.

    Açıkçası Iron Galaxy ve Bethesda’nın böylesine başarılı bir iş çıkartması oldukça şaşılacak durumlardan biri. Özellikle Bethesda’nın Fallout 76 fiyaskosundan sonra en azından Skyrim’in Switch versiyonu türünü sevenleri tatmin edecek cinsten. Beklentinizi çok yüksek tutmayın, ancak kahve yanında ilginç bir maceraya atılmak ve ejderhalarla dolu bir dünyaya adım atmak istiyorsanız doğru yerdesiniz.

    Nintendo Switch oyunlarına buradan ulaşabilirsiniz

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN