Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraNikon D850 lanse edildi

    Nikon D850 lanse edildi

    Nikon D810’un devamındaki DSLR fotoğraf makinesi modeli D850 tanıtıldı. İşte yeni modelin öne çıkan özellikleri…

    Japon fotoğraf teknolojileri şirketi Nikon, merakla beklenen Full frame DSLR fotoğraf makinesi D850’yi resmi olarak duyurdu. Profesyonel fotoğrafçılar için geliştirilen modelin 45.7 MP çözünürlükte fotoğraf çekimine imkan tanıyan BSI CMOS sensörü dikkat çekti. Modelde bir ilk olarak arka aydınlatmalı sensör kullanıldı. Bu arada önceki model D810, 36.2 MP çözünürlükteydi.

    Saniyede 7 kare çekim hızına ulaşan D850’de ayrıca değerin battery grip kullanıldığı taktirde 9 kareye çıkacağı kaydediliyor. Nikon’un yeni modelinde daha yüksek performans vaat eden yeni Expeed 5 görüntü işlemcisi kullanılıyor.

    Cihazın videografi açısından sunduğu değerler de iddialı; 4K (3840 x 2160) çekim özelliği sunuluyor. Full HD video tercihlerinde 4x ve 5x seviyesinde yavaş çekim imkanı, fotoğraflarda da 8K time lapse gibi farklı video kullanım şekilleri de modelde mevcut.

    3.2 inç dokunmatik ekrana sahip Nikon D850, 102.400’e kadar genişletilebilir ISO aralığı ile geliyor. XQD veya SDHC II bellek kartları ile kullanılıyor. Geniş NIKKOR lens uyumluluğuyla da dikkat çekiyor.

    Nikon D850 çıkış tarihi, Eylül 2017 olarak açıklandı. Henüz resmi bir açıklama gelmemekle birlikte bu iddialı modelin ülkemizde de satışa sunulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

    Teknoloji dünyasına dair öne çıkan gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    NOT: Görseller Nikon resmi sitesinden alınmıştır.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN