Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelNanoCell TV teknolojisi hakkında her şey

    NanoCell TV teknolojisi hakkında her şey

    Teknoloji dünyasındaki gelişmenin hızını en net görebildiğimiz alanlardan biri de TV’ler. LCD’ler, LED TV’ler derken bugün OLED TV’leri konuşmaya başladık. Henüz yüksek fiyatları ile çok da erişilebilir olmayan OLED TV teknolojisini satın alamayan tüketiciler için en iyi alternatiflerin başında NanoCell TV’ler geliyor. 4K çözünürlüğünde görüntü kalitesi sağlayan ve sadece 6 santimetrelik bir derinlik sunan NanoCell TV LG’nin en gelişmiş LED TV’si. LG OLED TV alanında iddialı olsa da LED kateorisinde de başarılı işler yapıyor. NanoCell TV’ler ile görüntü kalitesi, canlı renkler, geniş izleme açısı ve minimum çerçeveli şık bir tasarım sunan LG’nin bu kategorideki cihazlarında aynı zamanda yapay zeka ve oyun alanında da yenilikler mevcut. Aynı zamanda NanoCell TV’ler ile HDMI 2.1 gibi yeni standartlara verdiği destek LG’nin gelecekteki başarısının teminatı bana göre. Peki marka NanoCell ile kullanıcılarına neler vadediyor?
    NanoCell nedir?
    Her NanoCell TV’nin en önemli özelliği pek çok telefon ve tablette kullanılan geniş görüş açısı ve harika renkler sağlayan IPS ekran.IPS ekran aslında LED TV’lerde çok fazla kullanılan bir teknoloji değil. Bu noktada LG’nin NanoCell teknolojisi ön plana çıkıyor. Peki NanoCell nedir? NanoCell basitçe istenmeyen renkleri görüntüden uzaklaştırarak görüntüyü daha net hale getiren bir teknoloji. NanoCell TV’ler donuk renkleri filtrelemek ve saflığı artırmak için temizleyici olarak çalışan nanopartiküller sayesinde saf renk üretiyor. NanoCell teknolojisi nano parçacıkları kullanarak istenmeyen ışıkları ortadan kaldırır böylece kırmızılar daha kızımızı yeşiller daha yeşil görünür. Ekstra olarak geniş görüş açısı sayesinde farklı açılardan da renkler aynı kalitede görünmeye devam eder. Bu sayede kimse evdeki TV’yi en iyi açıdan gören koltuğu kapmaya çalışmaz. Bir milyardan fazla rengi destekleyerek daha fazla titreşim ve netlik sunan LG NanoCell TV’lerde bulunan nano siyah kontrol üniteleri ile sunulan tam sıra karartma özelliği ile kontrast korunuyor, ışık sızması en aza indiriliyor. Bu sayede en karanlık sahnelerde bile ideal görüntü sunuluyor.
    4K HDR
    Tahmin edeceğiniz gibi NanoCell teknolojisi yalnızca görüntü kalitesi ile sınırlı değil. Tüm NanoCell TV’ler 4K ve Dolby Vision ile Technicolor, HLG veya HDR10 gibi HDR’nin tüm farklı formatlarını destekler, böylece format ne olursa olsun görüntüler çarpıcı, keskin detaylara ve kontrasta sahip olur. LG’nin Alpha 7 Gen 2 işlemcisinin, makine öğrenme yetenekleriyle bir araya gelmesiyle, HDR içeriğinin her sahnesi için parlaklık ve kontrast en iyi duruma getirilerek daha da gerçekçi bir hal almıştır. 4K yayın konusunda endişeleniyorsanız endişelenmenize hiç gerek yok. Çünkü artık YouTube’da, oyun konsolunuzda, Netflix ve Amazon Prime’da izleyebileceğiniz yeterli sayıda 4K içerik var. İzlemek istediğiniz içerik standart veya yüksek çözünürlükte olsa bile, TV’nin 4K çözünürlüğü akıllıca yükseltilir ve yayın için optimize edilir.
    Alexa ve Google asistan
    LG’nin a7 Gen 2 işlemcisi aynı zamanda ThinQ AI ses etkileşimini de sağlıyor, böylece TV’yi yalnızca konuşarak kontrol edebiliyorsunuz. Ayrıca, içinde Google Asistan programları bulmak ve izlemek konusunda hayatı daha da kolaylaştırıyor.
    Sihirli uzaktan kumanda
    NanoCell TV’ler izleyeceğiniz içeriği kolayca keşfetmenizi sağlayan ödüllü bir web işletim sistemlerine sahip.Bununla birlikte Magic Remote uzaktan kumanda sistemi isteğiniz programı seçmeni ve açmanızı daha da kolay hale getiriyor.
    Ekran
    Serinin öne çıkan ürünü 65 inç ve 55 inç boyutlardaki SM98. Bu ürün 4K teknolojisinin daha verimli kullanılmasını sağlayan HDMI 2.1 özelliğine sahip. Bir diğer model SM90 49 inçten 86 inçe kadar geniş bir ekran boyutu seçeneği sunuyor. HDMI 2.1 portları ve bir dizi LED arka aydınlatması dahil SM95’e benzer özelliklere sahip.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN