Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    KadınMutfakta biri mi var?

    Mutfakta biri mi var?

    iStock_000044519142_Large

    İşten yorgun argın eve dönüyorsunuz. Mutfaktan mis gibi yemek kokusu geliyor. Bir anda ne kadar çok acıktığınızın farkına varıyorsunuz. Ancak yemeğin hazır olmasına biraz daha zaman var. O sürede açlığınızı bastırmak için buzdolabını açıyorsunuz ve atıştırmalık bir şeyler alıyorsunuz. Mutfaktan ayrılmadan buzdolabınızın üzerindeki ekrandan akşam haberlerini takip ediyorsunuz. Ve nihayet yemek hazır… Özel tenceresinde hazırlanmış ve son teknolojiye sahip mutfak robotlarının elinden çıkan mis gibi bir Otantik Asya yemeği ziyafeti adeta başınızı döndürüyor. Yemeğinizin bitmesine doğru aklınızdan bir yorgunluk kahvesinin size ne kadar iyi geleceği geçiyor. Ya da mevsim meyvelerinin karışımı harika bir meyve kokteyli de olabilir. Siz buna karar verirken arka planda bulaşık makineniz, açık olduğuna şüphe uyandıracak derecede sessizce çalışıyor. Ve gecenin sonuna doğru, evinizde hazırladığınız espresso’nun yanına kestanenin ne kadar iyi gideceğini hayal ediyorsunuz. Eğer saat çok geç olduysa sokakta kestaneci bulmanız neredeyse imkansız. Daha geçen gün yaptığınız alışverişte kestane aldığınız aklınıza geliyor ve bir anda seviniyorsunuz. ‘Şimdi kim uğraşır kestane yapmakla’ gibi bir söz sizin için geçerli değil. Çünkü evinizin kalbi olan mutfağınızda kestane yapmak için bile özel bir makine mevcut… Anlattığım hikayede gözünüzde bir tablo canlandıysa eğer, evinizde mutfağın en önemli alan olduğu konusunda sizinle hemfikiriz. Peki bu alanda neler yapabilirsiniz? Gelişen teknoloji size bunun da yanıtını veriyor. Dokunmatik ekranlı fırından teknoloji harikası buzdolaplarına, akıllı mutfak robotlarından sessiz bulaşık makinelerine kadar her türlü yenilikle mutfağınızı daha renkli hale getirebilirsiniz…

    Yiyeceklerinizin son kullanma tarihini buzdolabınıza sorun!

    3

    Evet yanlış duymadınız. LG’nin geliştirmiş olduğu Smart ThinQ Refrigerator haddinden fazla akıllı. Buzdolabının ön kısmında bulunan 8 inçlik dokunmatik ekran, sizi yiyecek ve içecekleriniz konusunda bilgilendiriyor. Hatta dolabınızın içinde bulunan yiyeceklerin son kullanma tarihinin bitmesine yakın size bir uyarı bile yapıyor. Sonrasında ise akıllı buzdolabınız ile birlikte yeni bir alışveriş listesi hazırlayabiliyorsunuz. Ayrıca akıllı telefonunuzla eşleştirebilir ve webde ufak bir gezintiye de çıkabilirsiniz.

    Akıllı ocak akıllı fırına karşı…

    20000114015
    Miele’nin yeni ocak ve fırın serisi ‘CulinArt’ çekici tasarımıyla mutfaklarınızın şıklığını ortaya koyuyor. Serinin size sunduğu teknik özelliklerin de bir o kadar çekici olduğunu söylemekte fayda var. CulinArt, 25 program ve nem ilaveli pişirme fonksiyonu içeriyor. Fırındaki nem ilaveli pişirme tekniği ile çok daha kolay yemek pişirebilirsiniz. 300 dereceye kadar ısı ayarına sahip olan fırında ayrıca turbo plus, alt-üst ısı, gril, turbo gril, intensif fırınlama, çözme, üst kızartma-pişirme ve kızartma otomatiği gibi birçok özellik de mevcut.

    Tarifi ver, gerisini fırına bırak!

    leisure-patricia-urquiola-ankastre-serisi-firin
    Bir tasarım harikası fırın da Leisure’a ait. Tek parça cam yüzeye sahip ankastre fırında kapağa entegre edilmiş bir kontrol paneli bulunuyor. Dokunmatik LCD ekranı sayesinde profesyonel şefler tarafından hazırlanmış en lezzetli yemeklerin tariflerine ve fotoğraflarına ulaşmanız mümkün. Akıllı fırınınız, tariflere özel sıcaklık, zaman ve fonksiyonların doğrudan ayarlanması ile otomatik pişirme imkanı da sunuyor.

    Hem sessiz hem ergonomik

    tr_DW60H700FEW-TR_001_Front
    Mutfakların en çok rağbet gören ürünlerinden biri de hiç şüphesiz bulaşık makineleri… Samsung’un DW60H700FEW modeli sessiz çalışmasıyla dikkatleri üzerine topluyor. Ürünün bir diğer çekici özelliğiyse Akıllı Çatal Bıçak Tepsisi… Boşaltmayı daha kolay hale getiren bu sistem ile çatal ve bıçaklarınızı teker teker boşaltmanıza gerek kalmıyor.

    Yemek pişirme sanatı

    KitchenMachine-KM0701_800x600
    Mutfakta yemek yaparken, en iyi arkadaşınızın mutfak robotları olduğunu söylersek bu yanlış olmaz. Kenwood’un Cooking Chef adlı yeni ürünü, yemek yapmak için gerekli olan bütün materyalleri bir arada topluyor. Eğer bu ürüne sahip olursanız, yemek için gerekli olan malzemeleri kolayca hazırlayabilir, ısıya ayarlı olması sayesinde pişirebilir ve servise hazır hale getirebilirsiniz.

    Akşama ne hazırlasam?

    xcar_US_bew600xl_3.jpg.pagespeed.ic.U0IxDmdXcT
    Biz kadınların en çok sorduğu sorudur bu: ‘Akşama ne yemek yapsam?’ Eğer farklı bir sunum yapmak istiyorsanız Breville’in Otantik Asya Tarzı Pişirme tenceresini tercih edebilirsiniz. Ürünün en dikkat çekici özellikleriyse ısı duvarlarıyla yiyeceği dağlaması ve kızartmaların gevrek pişmesi için döndürerek ısıtabilmesi…

    Canınız gece gece kestane mi çekti?

    1500635204_1_500x500
    Bazen gece yarısı aklımıza o saatte bulamayacağımız yemekler gelir. Eğer canınız gece kestane çekerse, mutfağınızın bir köşesinde Tefal’in Actifry ürününe yer açın. Az yağda patates kızartma gibi farklı tekniğe sahip bu ürün, aynı zamanda kestane de pişirebiliyor. Hem de sokak kestanecilerine şapka çıkartacak kadar iyi yaptığını söyleyelim.

    Bol vitaminli bir kış için…

    MES4010_Bild8_obst_39L
    Bosch’un MES3500 ve MES25A0 olmak üzere 2 farklı modeli bulunan katı meyve sıkacakları taptaze meyve suları hazırlamayı son derece pratik hale getiriyor. Üründe sert ve yumuşak meyveler için iki farklı hız seçeneği sunuluyor. Ayrıca otomatik posa atma işlemi meyve suyunu rafine hale getiriyor ve köpük ayraçlı meyve suyu haznesi ile köpüklü meyve suyu içmeyenler için ideal bir çözüm yaratılıyor.

    Çırparken sıçratmaya son!

    KA18_HR1677_PIS1
    Philips Beluga el blender serisi, çelikten 6 kat daha sert olan bıçaklara sahip. Keskinliğini uzun süre koruyabilen titanyum nitrit kaplamalı bıçaklar, işinizi son derece kolaylaştırıyor. Beluga’nın sezgisel kontrol sağlayan SpeedTouch düğmesi de ürünü farklı kılan özelliklerden. SpeedTouch sayesinde, çırpma işlemini gerçekleştirirken, ortalığa sıçratmak gibi bir sorun ortadan kalkıyor. Ayrıca istediğiniz hız ayarına ulaşana kadar hızı artırabiliyorsunuz.

    Kahvenizi ahşapta alır mıydınız?

    linje_9809
    Mutfağınızın en ilginç tasarımlarından biri de hiç şüphesiz ki ünlü tasarımcı Oystein Husby’nin tasarladığı Linje espresso makinesi. İskandinavlar’dan esinlenerek ahşaptan yapılan bu ürünün dışı kavak kerestesinden yapılmış ve zımpara kağıdıyla birbirine tahtalarla yapıştırılmış. Espresso’yu ne kadar güzel yapar bilemeyiz fakat sırf tasarımı için bu ürüne mutfağınızda yer açabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN