Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımMütevazı akıllı telefonlara yönelik Android 11 Go ile tanışın

    Mütevazı akıllı telefonlara yönelik Android 11 Go ile tanışın

    2 GB ve altındaki RAM’e sahip tüm yeni telefonlar gelecek yıl Android 11 Go işletim sistemi ile piyasaya çıkacak.

    Akıllı telefon kullanıcılarının birçoğu telefonlarda yüksek RAM kapasitesine ilgi gösteriyor. Ancak bu telefonlara ulaşamayan büyük bir kısım hala 2 GB RAM veya daha altındaki telefonları kullanıyor.

    Geçtiğimiz yıllarda Google, düşük donanımlı telefonları belli bir standarda getirmek için Android Go işletim sistemini devreye almıştı. Düşük donanımlı telefonların kullanımında akıcı olmasını amaçlayan Android Go işletim sistemi bu hafta güncellendi. 2 GB RAM ve altındaki tüm yeni Android telefonlar Go sürümü ile piyasaya çıkacak.

    Android 11 Go işletim sistemi ile RAM bellek üst sınırı 2 GB seviyesine kadar yükseltildi. Güncellenmeden önce bu seviye 1.5 GB idi. Kullanıcılara 900 MB ekstra depolama alanı sunan bu sistemde ayrıca 270 MB ekstra RAM bellek alanı da sağlanabilecek.

    Yeni güncelleme ile uygulama başlatma süresinin yüzde 15-20 artırıldığını ifade eden Google, ekran ve güvenlik ayarlarında da yenilikler gerçekleştirmiş.

    Neden Android Go?

    Akıllı telefon satışlarında giriş seviyesi modellere yönelim son derece revaçta. Özellikle Hindistan gibi yoğun nüfuslu ama ekonomik gücü düşük kesimlerin öne çıktığı ülkelerde bu tip cihazların ilgi gördüğü biliniyor. Google’ın Android Go hamleleri bu anlamda önemli bir ihtiyaca yanıt veriyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN