Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelMobil uygulamalarda en çok vakit geçiren ülkeler: Türkiye kaçıncı sırada?

    Mobil uygulamalarda en çok vakit geçiren ülkeler: Türkiye kaçıncı sırada?

    İlk olarak 1983 yılında Motorola DynaTAC 800X modeli ile hayatımıza giren cep telefonları, teknolojinin hızla gelişmesi ile daha da akıllı hale gelmeye başladı. Her işimizi kolaylıkla halledebildiğimiz bu akıllı kutulardan açıklanan verilere göre tüm dünyada sekiz milyarın üzerinde bulunuyor.

    Doğal olarak insanların en çok vakit geçirdiği mecraların başında akıllı telefonlar ve bu doğrultuda geliştirilen mobil uygulamalar geliyor. Peki dünyada mobil uygulamalarda en çok vakit geçiren ülkeler hangileri? Gelin hep birlikte göz atalım…

    Türkiye kaçıncı sırada?

    Mobil veri ve analitik firması App Annie, yayınladığı raporda 2021 yılının üçüncü çeyreği itibariyle mobil uygulamalarda en çok vakit geçiren ülkeleri gözler önüne serdi. Rapora göre, dünyanın dört bir yanındaki insanlar akıllı telefonlarındaki mobil uygulamalarda günlük ortalama 4 saatten fazla zaman harcıyorlar.

    Bu alanda ise zirvede Endonezya yer alıyor. Günlük ortalama 5.5 saatini mobil uygulamalarda geçiren ülkenin ardından 5.4 saatle Brezilya geliyor. Üçüncü sırada ise 5 saatle son dönemde Squid Game dizisiyle adından sıkça söz ettiren Güney Kore bulunuyor.

    Mobil uygulamalarda en çok vakit harcayan ülkeler listesinde dördüncü sırada günlük 4.8 saatle Hindistan bizleri karşılıyor. Hindistan’ın ardından Meksika ve Japonya’da 4.8 saatle beşinci ve altıncı sıradan kendisine yer bulmuş. 

    Listenin yedinci sırasında günlük 4.4 saatle Kanada, sekizinci sırada 4.2 saatle ABD ve yine 4.2 saatle Türkiye dokuzuncu sırada karşımıza çıkıyor. Tüm liste ise şöyle:

    1. Endonezya – 5.5 saat
    2. Brezilya – 5.4 saat
    3. Güney Kore – 5 saat
    4. Hindistan – 4.8 saat
    5. Meksika – 4.8 saat
    6. Japonya – 4.8 saat
    7. Kanada – 4.4 saat
    8. ABD – 4.2 saat
    9. Türkiye – 4.2 saat
    10. Avustralya – 4.1 saat
    11. Birleşik Krallık – 4 saat
    12. Arjantin – 3.6 saat
    13. Fransa – 3.6 saat
    14. Almanya – 3.3 saat
    15. Çin – 3.2 saat

    Ülkemizin bu alanda günlük 4.2 saatle dokuzuncu sırada yer alması konusunda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN