Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürMobil uygulamalara yapılan harcama dudak uçuklatıyor

    Mobil uygulamalara yapılan harcama dudak uçuklatıyor

    2017 yılı için Android ve iOS uygulama mağazalarında gerçekleştirilen harcamalara dair rakamlar kamuoyuyla paylaşıldı. Buna göre toplamda 60 milyar dolara yakın harcama yapıldı. İşte detaylar…

    Android ve iOS uygulama mağazalarında 2017 yılı boyunca 60 milyar dolara yakın harcama yapıldı. Bu rakamın 38 milyar 500 milyon doları iOS uygulama mağazası App Store, 20 milyar 100 milyon doları Android uygulama mağazası Google Play Store üzerinden gerçekleştirildi.

    Söz konusu toplam rakam, 2016’ya göre yüzde 35 daha fazla harcama anlamı taşıyor. Oyun harcamaları yüzde 30 artarken genel tabloda Android kullanıcılarının Apple iPhone kullanıcılarına göre daha az harcama yapmış olmaları dikkat çekici bir detay durumunda.

    Dünya genelinde Android cihaz sayısı, iOS cihaz sayısının bir hayli üzerinde. Buna karşın iPhone kullanıcıları uygulama, Android sahiplerinden daha fazla para harcıyor. İlginç detay, geçtiğimiz yıl da bu şekildeydi.

    Akıllı telefon kullanıcılarının mobil ödeme tarafında her geçen gün daha fazla harcama gerçekleştirdiği günümüzde, mobil uygulama platformları cazip birer ‘küçük ödeme’ alanları durumunda.

    Öte yandan harcamalarla birlikte mobil uygulama ekosistemi aralıksız şekilde büyümeye devam ediyor. Her iki uygulama mağazasında 3 milyarın üzerinde uygulama olduğu tahmin ediliyor.

    Teknoloji dünyasına dair öne çıkan gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN