Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelMIUI 12.5 global sürümü bazı hataları beraberinde getirdi!

    MIUI 12.5 global sürümü bazı hataları beraberinde getirdi!

    Xiaomi, ilk olarak Çin’de piyasaya sürdüğü MIUI 12.5 güncellemesini nihayet Avrupa pazarına ulaştırmaya başladı. Ancak global olarak sunulan bu güncelleme beraberinde bazı hataları da getirdi. Zira kullanıcı raporlarına göre telefonların çoğu, bazı durumlarda donmalar ya da fazla pil tüketimi gibi önemli sorunlarla karşı karşıya.

    Normal şartlarda bir akıllı telefon güncelleme aldığı zaman, sistemin optimize olması birkaç gün bile sürebiliyor. Fakat global kullanıcılara yayınlanan MIUI 12.5 güncellemesi, birkaç hafta olmasına rağmen hala sorunlu.

    MIUI 12.5 global sürümde bazı hatalar mevcut

    Xiaomi’nin Çin sürümlerinde herhangi bir hata olduğunda, şirket kısa süre içerisinde hemen düzeltme sürümlerini yayınlayabiliyor. Ancak global sürümler için ne yazık ki aynı şeyi söylemek mümkün değil. Çünkü global sürümler Çin’deki modellere kıyasla yazılım güncellemelerini daha geç alıyor. Dolayısıyla o sürümdeki hatanın giderilmesi de biraz geç sürüyor denebilir.

    MIUI 12.5 global sürüm çok az denecek kadar modelde bazı küçük hatalarla geldi. Özellikle Redmi Note 8 Pro kullanıcıları, v12.5.1.0 güncellemesinden oldukça şikayetçi. Çünkü bu güncelleme telefonların çoğunda; yavaş şarj etme, ısınma, ses azalmaları ve Wifi’de kesilmeler gibi gibi can sıkan sorunları beraberinde getirdi. Daha da önemlisi pil tüketimi eskiye göre epey arttı.

    Öte yandan Mi 9 kullanıcıları da yine sistemin dengesiz çalışmasından dolayı şikayetçi. Raporlara göre bu kullanıcılar da animasyonların takıldığını ve sistemin çok akıcı çalışmadığını öne sürüyor.

    Xiaomi global sürümlerde oluşan bu hatalar için herhangi bir açıklamada bulunmadı. Şirket, acil bir durum olmaması halinde kullanıcılara yeni güncellemeyi çok erken bir zamanda vermiyor. Dolayısıyla yaşanan bu sorunlar da bir sonraki kararlı sürümle düzelecektir diye tahmin ediyoruz.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN