Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunMinecraft Windows 10 Edition duyuruldu

    Minecraft Windows 10 Edition duyuruldu

    minecraft-windows-10

    Kitlesel bir fenomen olan ve dünyanın birçok ülkesinde aylardır en çok oynanan, YouTube’daki oynanış videoları ayrı bir akımın tetikleyicileri arasında yer alan Minecraft’tan ilginç bir haber var. Microsoft’un sahibi olduğu oyunun, yine Microsoft’un 29 Temmuz 2015’te dağıtımına başlayacağı Windows 10’a özel bir sürümünün yayınlanacağı açıklandı.

    Resmi duyuruda ilgili sürümün Minecraft Windows 10 Edition olacağı ve final versiyonuna kadar ‘beta’ halinde oyun severlerle buluşacağı kaydedildi. Öte yandan Minecraft Windows 10 Edition, gerçek anlamda bir beta olmayacak, yani zamanla yayınlanacak patch(yama) ve güncellemeler söz konusu. Peki ne gibi yenilikleri ile öne çıkıyor? Klasik Windows sürümünden hangi yönleri ile ayrılıyor?

    minecraft-windows-10

    Temel ayrım, kontrol metotları üzerinden gerçekleşiyor. Dokunmatik ekranlı PC’lerde hem dokunmatik kontrollerle hem de fare-klavye üzerinden oynamak mümkün olacak. Ayrıca çoklu kontrol modları olacak. Böylelikle Minecraft Windows 10 Edition’a, pocket sürüm olarak da bilinen iOS, Android, Windows Phone sürümlerinin bir tür masaüstü ile entegre hali de denilebilir.

    Çok sayıda Windows işletim sistemli bilgisayarda oynanmakta olan Minecraft’ın Windows 10’a özel beta sürümüne geçiş ücretsiz olacak. Ancak bu noktada bir uyarıda bulunmakta fayda var; ilgili sürüme geçmeden önce bir süre bekleyip, geri bildirimlere göre hareket etmenizi öneriyoruz. Beta olmasından yola çıkıldığında, kesin olmamakla birlikte derinlemesine hata ve stabilite sorunları barındıran bir sürüm de söz konusu olabilir. Gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN