Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonMicrosoft, ‘Net Sıfıra Dönüş” hareketine katıldı

    Microsoft, ‘Net Sıfıra Dönüş” hareketine katıldı

    Karbon emisyonu, bazı küresel şirketler açısından öncelikli konu başlıkları arasında. Bu şirketlerden biri de Microsoft…

    Teknoloji şirketi Microsoft; Nike, Mercedes-Benz, Unilever ve Danone gibi öncü şirketlerle birlikte projelendirilen “Net Sıfıra Dönüş” (Transform to Net Zero) hareketine dahil oldu. Böylelikle söz konusu şirketlerle birlikte 2030 yılına kadar karbon negatif olma taahhüdünün bir parçası haline geldi. Şirket ayrıca 2050’ye kadar tarih boyunca yaydığı karbon emisyonunu sıfırlamış olmayı planlıyor.

    Karbon emisyonları, iklim değişikliği başta olmak üzere çevreye geri döndürülmesi çok zor olan zararlar veriyor. Şirketlerin halihazırdaki üretim faaliyetleri iklim değişikliğine yönelik güçlü etkileri de beraberinde getiriyor. Yapılan araştırmalara göre küresel ısınmanın 1,5°C’nin altına düşürülmesi için mevcut karbon emisyonlarının en az yüzde 50 azaltılması gerekiyor.

    Öte yandan karbon emisyonlarının sıfırlanmasına yönelik bir teknoloji girişim olan bulut tabanlı Microsoft Sürdürülebilirlik Hesaplayıcısı da duyuruldu. Microsoft ürünü şöyle anlatıyor: “Microsoft Sürdürülebilirlik Hesaplayıcısı, yapay zeka ve gelişmiş analitik kullanarak, emisyonların nasıl azaltılacağı, emisyonları tahmin etme yeteneği ve karbon raporlamasını basitleştiren eyleme geçirilebilir bilgiler sağlıyor.”

    Son olarak analizler, bulut bilişimin karbon emisyonunun azaltılmasına katkı sağladığına işaret ediyor.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN