Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürMicrosoft CEO'su Türkiye'deydi

    Microsoft CEO’su Türkiye’deydi

    1452091032_Microsoft_CEO_Satya_Nadella__2_

    2014 yılında Microsoft CEO’su olarak atanan ve günümüz teknoloji dünyasının en etkili isimlerinden biri olan Satya Nadella, temaslarda bulunmak üzere İstanbul ve Ankara’ya geldi.

    İstanbul’da iş dünyasının önde gelen temsilcileri ve Microsoft Türkiye çalışanları ile ayrı ayrı buluşan Nadella, Ankara’da Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi ve ODTÜ’de düzenlenen Microsoft Türkiye Nesnelerin İnterneti ve Büyük Veri Konferansı 2016’nın açılışını yaptı. Konferansta konuşan Microsoft CEO’su Türkiye’yi bölgenin yenilikçilik, dünyanın ise yazılım ve yetenek ihraç merkezi olarak konumlandırdıklarının altını çizdi.

    Windows 10 ve HoloLens de öne çıktı

    Microsoft CEO’su Satya Nadella, açılış konuşmasında Microsoft’un ‘önce mobil önce bulut’ vizyonuna ve hedeflerine değinirken Nesnelerin İnterneti ve Büyük Veri ile ilgili son teknolojilerine ışık tuttu. Nadella açık kaynak dünyası ile bir arada çalışma, Windows 10 ve HoloLens ile ilgili önemli stratejiler üzerinde de durdu. Nadella, konuşmasında Türkiye’deki Microsoft Student Partner’lar tarafından geliştirilen Cloud Car, Kahve Falı, Internet of Coffee ve BizSpark member start-up Reengen gibi bazı örneklere de konuşmasında yer verdi.

    Kansu: “Türkiye’nin stratejik ortağı olmak istiyoruz.”

    Toplantıda Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu da bir konuşma yaptı. Satya Nadella’nın yaptığı Türkiye konumlandırmasının önemine değinen Kansu, Microsoft’un yerel bilişim teknolojileri sektöründe eko-sistemin geliştirilmesinde start-up ve eğitim yoluyla temel rol üstlendiğine dikkat çekti ve “Hedefimiz dijital dönüşüm yolculuğunda Türkiye’nin stratejik ortağı olmak” dedi.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN