Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetMeraklıları İçin Simülasyon Oyunu Tavsiyeleri

    Meraklıları İçin Simülasyon Oyunu Tavsiyeleri

    Verdiği keyif veya gerçeğe benzerlikten olsa gerek, simülasyon oyunları oynanabilirliğini hiçbir zaman kaybetmiyor. Hele bir de direksiyon seti ve diğer aksesuarları aldıysanız simülasyon oyunları ayrı bir gerçekçiliğe dönüşüyor.

    Simülasyon oyunlarının en büyük özelliği, oyun olmalarına rağmen gerçekçilikten uzaklaşmayıp aksine oldukça yakınlaştırmaya çalışan bir tür olması. Kim istemez ki kamyonuna atlayıp uzun yollar gitmeyi veya bir denizaltı sürmeyi? Simülasyon oyunları işte bu nedenle oldukça tatmin edici ve büyüleyici.

    Kerbal Space Program

    NASA’nın da desteklediği bir uzay simülatöründen bahsediyorsak, işte bu gerçekten o uzay simülatörü. Oyunda şirin astronotları kendi geliştirdiğiniz ve tasarladığınız uzay aracı yardımıyla fırlatıp yörüngeye yerleştirmeye çalışıyorsunuz. Oyun oldukça karmaşık şeyler yapabilmenize imkan tanırken, aynı zamanda oldukça da keyifli.

    Kerbal Space Program 2011’de piyasaya sürülmüş olan en eski sürümden bugüne kadar sürekli gelişmeye devam eden ve gitgide oynanası bir hale gelen bir oyun. Topluluk modları, yazılı ve videolu tam çözüm eğitimleri, kullanıcıların oluşturduğu uzay araçları gibi güzellikleri oyunu diğer uzay simülasyonlarından daha farklı kıldı. Popülerliği, NASA’yı oyunun geliştiricisi olan Squad ile beraber iş birliği yapmaya itti.

    Farming Simulator 19

    Eğer tarım, çiftçilik ve köy hayatı üzerine bir oyun arıyorsanız çok uzaklaşmanıza gerek yok. Adından da anlaşılacağı gibi Farming Simulator 19, bu alandaki belki de en iyi çiftçilik simülatörü.

    Ekinlerimizin peşinde koşup, hayvanlarımızı beslemekle uğraşırken büyük ihtimalle saatlerimizi oyunun başında geçirebileceğimizden, bir simülatör oyununa kıyasla Farming Simulator çok daha kaliteli grafiklere sahip. Farming Simulator’e ilk başladığınızda öğretici size yardımcı olmaya başlayacaktır. Gerisi artık hayal gücünüze bağlı bir şey.

    Microsoft Flight Simulator

    Microsoft Flight Simulator, sizlere uçuş keyfini her ayrıntısıyla tattırmayı hedefliyor. Piste inerken veya kalkış esnasında titreşen motorlardan, bulutların arasından alçalıp giderken camınıza çarpan yağmur izlerine kadar her detay işlenmiş. İşte oyunu mükemmel haline getiren detayların belki de en önemlisi Dünya’nın her karesinin Microsoft Flight Simulator’de haritalandırılıp tepesinde uçmaya hazır hale getirilmesi.

    Detaylı aerodinamik, kokpitler ve gerçek zamanlı hava koşulları ile uçuşun yaşattıkları neredeyse tamamen simüle edilir. Böylece oyunda olur da kendi evinize uçakla gitmek isterseniz, dışarıdaki rüzgarın hızını ve yönünü bile deneyimleme şansına sahipsiniz. Özetle kesinlikle oynamanız gereken bir uçak simülasyonu. Ek olarak yakında gelecek olan VR modu ile birlikte oyunun daha gerçekçi ve tabiri-caizse acayip bir deneyime sahip olacağını söyleyebiliriz.

    F1 2020

    F1 hayranları için Codemasters tarafından resmi olarak geliştirilen, her sene çıkan F1 oyunlarını mutlaka duymuşsunuzdur. Formula 1’de olmamanıza rağmen sanal da olsa, o pistlerde hissedebileceğiniz deneyime oldukça yaklaşıyorsunuz. Şimdiye kadarki en iyi F1 oyunu olduğunu düşünüyoruz.

    Bir F1 aracını, adeta hız canavarlarından birisini kontrol ediyor olmak oldukça keyif verici. Oyun ise bu sürüş hissiyatını size iyice hissettirir. Yağmurda pistin durumunun değişmesi, yüksek hızdaki sallanmalar ve yarış. Her şey bu oyunun içinde ince detayına kadar işlenmiş.

    Oyunda her daim lisanslı F1 araçlarını da yönetmek zorunda değilsiniz. Pit ekibiyle etkileşime geçip onlara verdiğiniz moral yardımıyla araç bakımları daha verimli hale getirilebiliyor. Bu ufak özellik sayesinde oyunumuz F1 dünyasının en iyi oyunları arasına girmeye hak kazanıyor. F1 2020 sürümündeki bir diğer yenilik ise takımınızı kendinizin yönetebilmesi, gerçek hayattaki F1 oyuncularını takıma katabileceğinizdir. F1 hayranları kesinlikle bu oyunu denemeli.

    Euro Truck Simulator 2

    Euro Truck Simulator 2 hakkında sıkça dile getirilen büyük önyargılardan en bilineni, oyunun “sıkıcı” olduğuna dair söylemlerdir. İnsanlar uçuş simülatörleri oynayıp göklerde kartal gibi süzülürken, kamyon sürmenin yavaş ve kolay olduğunu düşünüyorlar.

    Euro Truck Simulator 2 aslında yalnızca kamyon sürme oyunu değil, bambaşka bir başyapıt. Kamyonunuzda giderken çalan yerel radyonun anlamsız şarkılarıyla birlikte yasal hız sınırını geçmeden yollarda gitmek zor fakat zihinsel olarak da rahatlatıcı. FPS oyunlarında istediğiniz bölümü geçemediniz mi? Sorun değil. ETS 2 açın ve gece yolculuğunda şehirler arası yük taşıyıp rahatlayın.

    SCS Software tarafından geliştirilen bu tır simülasyonunda diğer araç simülatörlerinde yaptığınız bütün ayarları unutun. Sizin için artık bir virajı düzgünce almak çok önemli. Tırınızda yükünüz çok, bunu hedefe ulaştırmanız gerekiyor. Oyunun kendi arazisinden ve yapısından sıkıldıysanız bu sefer mod desteği imdadınıza yetişiyor. Birçok yeni tır, kamyon ve haritalara modlar yardımıyla erişip oynamaya başlayabilirsiniz..

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN