Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelMeraklı gözlere son: iPhone’larda gizli mesaj nasıl gönderilir?

    Meraklı gözlere son: iPhone’larda gizli mesaj nasıl gönderilir?

    Toplu taşıma araçları veya ofis gibi insan popülasyonunun yüksek olduğu ortamlarda mesajlaşmak oldukça büyük bir sorundur. Başkalarının özel mesajlarınızı okumasını kesinlikle istemezsiniz, ancak yan koltukta oturan bir kişinin gözü sürekli telefonunuzun ekranındadır.

    Maalesef yaşandığı zaman fazlasıyla can sıkan bu sorunun çözümü aslında çok basit. Apple, uzun süredir iPhone kullanıcılarına sorunu kökünden çözecek yerleşik bir özellik sunuyor. Peki iPhone’larda gizli mesaj nasıl gönderilir? Yazımızda anlattık.

    Görünmez Mürekkep özelliği ile meraklı gözlere son

    Apple, iPhone modellerinde mesajları gizleyerek kullanıcı güvenliğini üst seviyeye çıkaran ‘’Görünmez Mürekkep’’ adlı özelliğini geçtiğimiz yıllarda kullanıma sundu. Ancak kullanıcıların büyük bir kısmı söz konusu özelliğin varlığından haberdar olmadığı için yukarıda bahsettiğimiz durumlarla defalarca karşılaştı. 

    Kısa süre önce TikTok platformunda viral olan bir video ile yeniden gündeme gelen yerleşik özellik, sadece Apple’ın mesaj uygulaması iMassage özelinde geçerli. Yani WhatsApp gibi diğer platformlarda işe yaramıyor. 

    Uygulamanın çalışma mantığı ise oldukça basit. Karşı tarafa mesaj göndermeden önce aşağıda vereceğimiz adımları izleyerek Görünmez Mürekkep özelliğini aktif etmeniz gerekiyor. Ardından karşı tarafa giden mesaj ve hatta görseller, blurlanmış ve adeta mürekkepleri birbirine karışarak görünmez bir şekil alıyor. 

    İşin ilginç tarafı ise karşı taraf da mesajı aynı şekilde görüyor. Bu noktada yapılması gereken şey, gelen iletinin üzerine dokunarak görünmesini sağlamak. Mesaj okunduktan birkaç saniye sonra yeniden görünmez hale geliyor. Peki özelliği nasıl aktif edebiliriz. 

    1. iMassage uygulamasına girin ve bir sohbet penceresi açın.
    2. Her zamanki gibi mesajınızı yazmaya başlayın.
    3. Gönder düğmesine tıklamak yerine basılı tutun.
    4. Karşınıza bir seçenek menüsü çıkacak, en altta yer alan ‘’Görünmez Mürekkeple Gönder’’ seçeneğini seçin.
    5. Mavi simgeye dokunduktan sonra işlem tamamdır. Mesajınız karşı tarafa görünmez bir şekilde gidecektir.

    Milyonlarca kişi farkında değil: Sizi her uygulamada izliyor!

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN