Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonMcDonald’s yüksek teknolojili burgere göz kırpıyor

    McDonald’s yüksek teknolojili burgere göz kırpıyor

    Laboratuvarda üretilen hamburger etlerinin McDonald’s restoranlarında ne zaman ısırılmaya başlanacağı konusu belirsizliğini koruyor ancak böyle bir stratejik adımın gündemde olduğu artık bir gerçek.  

    McDonald’s, yakın gelecekte müşterilerine Big Mac ve McNugets’ın yanı sıra yüksek teknolojili ‘etsiz’ burger servis etmeye başlayabilir. Bu görmezden gelinemez haberin kaynağı fast food şirketinin strateji başkan yardımcısı Lucy Brady.

    ABD’de düzenlenen prestijli bir zirvede söz alan Brady, ‘Bitki bazlı proteinin üzerinde durdukları konulardan biri olduğunu’ söyledi.

    Laboratuvarda üretilen hamburger etlerinin McDonald’s restoranlarında ne zaman ısırılmaya başlanacağı belirsizliğini korurken terminolojiden söz etmek yerinde olabilir. Bahsi geçen protein çeşidi; genellikle soya, gluten, bezelye gibi doyurucu proteinlerin laboratuvarlarda et formunda yetiştirilmesi şeklinde tanımlanıyor.

    En nihayetinde ise köklü restoran zincirinin maliyetleri düşürmek için bilim ve yüksek teknolojiden yararlanmayı düşündüğü anlaşılıyor.

    Yapay et veya bitki bazlı etin yanı sıra sonraki on yıllarda ortaya çıkacak yeni protein kaynaklarından söz edilen günümüzde birçok ‘et odaklı’ gıda şirketinin yeniden düşünmeye başlaması gerekiyor. Okyanustaki balıkların 2050 yılında tükenmesi gibi öngörüler, etin 9 milyara yükselecek nüfusun da etkisiyle artık sığır, koyun gibi hayvanlardan elde edilmesinde zorlukların baş göstereceği bir gelecek beklentisi söz konusu. Bu noktada McDonald’s gibi markaların yeni adımlara hazırlıklı olması oldukça doğal görünüyor. En nihayetinde ise yakın gelecekte burger konulu ilginç tema ve ‘menülerle’ karşı karşıya kalınması olası.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN