Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerSosyal MedyaMark Zuckerberg ve Jack Dorsey ABD Senatosu’na ifade verecek

    Mark Zuckerberg ve Jack Dorsey ABD Senatosu’na ifade verecek

    Twitter CEO’su Jack Dorsey ve Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, 17 Kasım’da ABD Senatosu’nda ifade verecek. İşte ilk detaylar…

    İki büyük teknoloji şirketinin CEO’su Mark Zuckerberg ve Jack Dorsey’in ABD Senatosu önünde ifade vereceği duyuruldu. 17 Kasım 2020’de gerçekleşecek ifadelerin esasını 2020 ABD Başkanlık Seçimleri oluşturacak.

    Ek olarak iki sosyal medya ağının New York Post’ta çıkan sansasyonel bir makaleyi çoğu kesime göre ‘sansürleme’ girişimlerinin ele alınması bekleniyor. Konuyu özetlemek gerekirse ABD’nin saygın medya organlarından New York Post’ta geçtiğimiz hafta, Demokrat Parti başkan adayı Joe Biden’ın birçok spekülasyona konu olan oğlu tarafından Ukraynalı enerji şirketi Burisma’nın bir yöneticisi ile tanıştırılması konu edilmiş, Twitter ve Facebook ise bu gelişmenin dalga dalga yayılmasını engellemek için harekete geçmişti.

    Facebook, hikâyenin erişimini durdururken Twitter ise içeriğin konu edilmesini bir süreliğine tamamen yasaklamıştı. Twitter CEO’su Dorsey, konu ile ilgili bir açıklamada bulunarak aldıkları kararın aslında ‘iyi bir fikir’ olmadığını söylemişti.

    ABD Senatosu’ndaki ilgili komiteye ifade için çağrılan iki büyük sosyal ağın CEO’sunun daha öncesinde de Ekim ayının sonunda bir diğer kurum olan Senato Ticaret Komitesi’nin huzuruna çıkacağı bildirildi. Ayrıca bu görüşmelerde Google CEO’su Sundar Pichai’nin de hazır bulunacağı bilgisi aktarıldı.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN