Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımLG, 'Galaxy katili' işlemcisini geliştirmeye devam ediyor

    LG, ‘Galaxy katili’ işlemcisini geliştirmeye devam ediyor

    Ekran_Resmi_2015-08-15_19_56_48

    Android tarafında 14nm teknolojiyle üretilen işlemciye sahip tek telefon olan Galaxy S6 şu an için oyunun kurallarını belirliyor. Telefonun güç tüketimi ve performans değerleri an itibarıyla piyasanın en iyisi. Ancak Koreli üreticinin Exynos platformu yeni bir rakiple boy ölçüşmek zorunda.

    LG tarafındaki yeni NUCLUN 2, markanın üzerinde çalıştığı özel bir işlemci. Bu yeni işlemciyle ilgili gelişmeler Samsung ve Qualcomm’un başını ciddi şekilde ağrıtacağa benziyor. Aşağıda görmüş olduğunuz performans grafiğinde bariz olan tek şey Samsung’un Exynos 7420 işlemcisinin tekli (yeşil renk ile gösteriliyor) ve çoklu (turuncu) işlemlerde rakibinin gerisinde performans değerleri sunmuş olması.

    Ekran_Resmi_2015-08-15_19_56_55Bu işlemciyle ilgili bir diğer bilgiyse Quad-core yapıda olduğu, Cortex A72’nin 2.1 Ghz gibi bir hızda çalışabildiği Cortex A53’ün ise 1.5Ghz hıza kadar çıkabildiği düşünülürse LG’nin işlemcisi elde edilen değerleri ile birlikte tam olarak Exynos 7420’nin rakibi durumunda.

    Öte yandan çoklu işlem testlerinde fark o kadar da ciddi değil. Cortex A72’nin termal olarak Cortex A57’den daha ileri de olduğu belli. Ancak bu testlerde üzerindeki durulması gereken en önemli nokta yüksek hızlardaki stabilite; benchmark sonuçları bu açıdan bakıldığında tek başına çok da büyük anlam ifade etmiyor.

    Android tarafındaki uygulamaların çok fazla verimli çalıştığı söylenemez. Nuclun2 ’nin %20 lik performans farkı muhtemelen LG’nin kendi üzerindeki çalıştığı uygulamalar veya özellikler olabilir. Ayrıca LG’nin kullanacağı GPU ile ilgili detaylı bir bilgi henüz yok, Nuclun 2’nin genel güç tüketimiyle ilgili detaylı bir değerlendirme de maalesef yok.

    LG tarafında Nuclun 2 kullanan cihazları 2015 yılının sonu itibarıyla görmeye başlayacağımız kesin…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN