Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürLG, dünyanın ilk 8K OLED TV’sini satışa sunuyor

    LG, dünyanın ilk 8K OLED TV’sini satışa sunuyor

    Merakla beklenen 88 inç 8K OLED TV, OLED teknolojisiyle olağanüstü bir seyir deneyimi vadediyor…

    LG Electronics, geçtiğimiz haftalardan başlayarak Güney Kore’de 88 inçlik setin ön siparişlerini alarak dünyanın ilk 8K OLED TV’sinin (88Z9 modeli) satışına başladığını duyurdu. Kuzey Amerika ve Avrupa’da ise satışlar yılın üçüncü çeyreğinde başlayacak.

    LG’nin bugüne kadar ürettiği en büyük OLED TV olan 88Z9 8K OLED TV, LG’nin ekran teknolojisinin bir ürünü. Yeni modeldeki 33 milyondan fazla bağımsız OLED pikseline sahip gelişmiş panel, yüksek görüntü kalitesi sunarken geniş izleme açılarından en gerçek renkleri, sonsuz kontrast oranını ve gerçek siyahları da garanti ediyor. 88 inç OLED TV’deki görüntülerin, 8K Ultra HD (7680 x 4320) çözünürlük sayesinde alışılmadık bir biçimde net olduğu kaydediliyor. Bu netlik Full HD’nin piksellerinin 16 katına ve UHD’nin de 4 katına eşit.

    LG’nin 8K OLED panelinin görüntü kalitesi, şirketin ikinci nesil α (Alpha) 9 8K akıllı işlemcisi ile bir üst seviyeye çıkıyor. İşlemci, derin öğrenme algoritması sayesinde milyonlarca içeriği analiz ederek görüntü ve ses kalitesini yükseltiyor.

    LG 88Z9, ses performansıyla izleyenlerin, görüntüyle daha fazla bütünleşmesini sağlıyor. Ses kalitesi, etkileyici sanal 5.1 surround ses sağlayacak şekilde iki kanallı sesi karıştırabilen akıllı bir algoritma ile destekleniyor. Derin öğrenim, filmlerde iyileştirilmiş ses efektleri, müzikte derin bas ve spor karşılaşmalarında daha anlaşılır ses oluşturmak için kaynak içeriğini analiz ederek çıktıyı gözle görülür bir şekilde geliştiriyor.

    MediaMarkt’ta satışa sunulan her bütçeye uygun TV modellerini incelemek için buraya tıklayınız.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN