Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelKonum Nasıl Atılır?

    Konum Nasıl Atılır?

    Akıllı telefonlarımızın bir diğer önemli işleviyse bildiğiniz gibi buluşmak istediğimiz insanlara konum atabilmemizdir. Bu makalemizde sizlere WhatsApptan konum atma, Facebook konum atma nasıl yapılır onu göstereceğiz. İsterseniz konum nasıl atılır, adım adım anlatalım.

    Android ve iOS cihazlardan konum nasıl atılır?

    Android ve iOS akıllı telefonunuzda konum atma özelliğini kullanarak yol tarif etme zahmetinden kolayca kurtulabilirsiniz. İster o an bulunduğunuz konumu, ister gitmek istediğiniz konumu, isterseniz de WhatsApp’ın anlık konum özelliğini kullanarak, karşınızdaki kişiye o an nerede olduğunuzu anlık olarak yollayabilirsiniz.

    Öncelikle hatırlatalım; telefondan konum atma işlemini yapabilmeniz için cihazınızın GPS özelliğinin açık olması gerekiyor.

    Konum Nasıl Atılır?

    WhatsApp’tan konum atma nasıl yapılır?

    Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, aynı zamanda güçlü bir konum aracı. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için sohbet penceresinin hemen sağ tarafında yer alan ataş simgesine dokunmanız gerekiyor. İster iOS ister Android olsun, burada bir panel açılacak. Açılan panel üzerinden Konum simgesine dokunmanız gerekiyor.

    Burada iki farklı seçenek karşınıza çıkacak. Bunlardan ilki anlık konum paylaşma özelliğini aktif eden, “Mevcut konumu paylaş” iken, ikincisi ise “Şu anki konumu gönder” olacaktır. Eğer karşınızdaki kişiye kendi konumunuzu göndermek istiyorsanız ilk seçeneği, yerinizden anlık olarak haberdar olmasını istiyorsanız da ikinci seçeneği seçmeniz gerekiyor.

    Elbette burada üçüncü bir seçenek de bulunuyor. Telefonda konum atma özelliğini kullanırken üst taraftaki arama çubuğunu kullanarak istediğiniz yerin konumunu da karşınızdaki kişiye yollayabilirsiniz.

    Burada dikkat etmeniz gereken bir de önemli nokta bulunuyor. Eğer iPhone konum atma özelliğini kullanıyorsanız varsayılan olarak Apple Maps uygulaması seçili oluyor. Siz burada yüklediğiniz harita uygulamaları üzerinden seçim yaparak hangisinden konum yolladığınızı belirleyebilirsiniz.

    Konum Nasıl Atılır?

    Facebook’tan konum atma nasıl yapılır?

    Facebook mesajlaşma uygulaması olan Messenger‘ı kullanarak da karşınızdaki kişiye kolayca konumunuzu yollayabilirsiniz. Konuşma çubuğunun sol tarafındaki artı işaretine dokunarak açacağınız penceden “Konum” simgesine dokunun.

    Burada açılan harita üzerinde bulunduğunuz konum mavi bir nokta olarak görünecektir. İster bu noktayı isterseniz de harita üzerinde gezinerek seçtiğiniz başka bir noktayı yollayabilirsiniz.

    Google Haritalar konum paylaşma

    Haritalar uygulaması üzerinde konum paylaşmanız da mümkün böylece aynı anda birden çok uygulamaya kolayca erişebilir ve seçiminizi yapabilirsiniz. Bunu yapmak içinse konumunuzu gösteren mavi nokta üzerinde dokunmanız gerekiyor. Ardından “Konumuzu Paylaşın” seçeneğine dokunun.  Açılan pence üzerinde saat ayarlamanızı yapabilir ve onun altında bulunana bölümden hangi uygulama üzerinden konum yollayacağınızı seçebilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN