Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraKonseptti gerçek oldu: Olympus Air

    Konseptti gerçek oldu: Olympus Air

    olympicm
    Japon fotoğraf teknolojileri şirketi Olympus, daha önce konsept olarak duyurduğu cihazın Air model ismi ile seri ürtimine geçildiğini açıkladı. 16 megapiksel çözünürlüğe sahip Four Thirds formatta sensörle gelen Olypmus Air, akıllı telefonlara üzerinde bulunan klips ile takılarak mobil fotoğrafçılıkla ilgilenen kimseleri adeta farklı bir boyuta taşıyor.

    Air, akıllı telefon ve tablet bilgisayarları ekran olarak kullanıyor. Akıllı telefon ve tabletlere takılmasının yanı sıra tripod üzerine de takılabilen Olympus Air, ayrıca kablosuz bağlantı sayesinde uzak mesafeden kontrol edilebiliyor. Diğer benzer yapılardan farklı olarak kendine has çekim modları da bulunuyor.

    wanynj9xavl3yywqw8pt

    Olympus çok küçük olmasına rağmen Air’in içerisindeki sensöre IS yani titreşim engelleme özelliğini yerleştirmeyi başarmış ve sensörde toz engelleme sistemi de mevcut. Teknolojisi ile dikkat çeken Air mekanik bir perde makanizması ile gelmiyor, 1/16000 gibi yüksek bir enstantane hızına çıkabilen elektronik perdeye sahip.

    5774019348Cihaz tam manuel ayarlarla kullanılabiliyor ve RAW formatta fotoğraf çekebiliyor, ISO aralığı 100-12800. 23 kareye kadar 10fps hızda seri çekim gerçekleştirebilmek de mümkün. Video boyutu 1080/30p olan aygıtın tam dolu pille 320 kareye kadar çekim yapılabildiği belirtiliyor.

    Olympus Air’in fiyatı 299 dolar. Ancak ek olarak objektif alınmalı ve örneğin 14-42mm lensle beraber diyatı 499 dolara çıkıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN