Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetKlima Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

    Klima Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

    Yaz yaklaşıyor ve havalar şimdiden ısınmaya başladı. Eğer klima satın alacaksanız tam zamanı olduğunu söyleyebiliriz. Fakat klima satın alırken bazı ihtiyaçlarınızın net olarak belirlenmiş olması gerekiyor. Klimayı kullanacağınız alanın büyüklüğü, pencere sayısı, alanın ne kadarının eşyalarla dolu olduğu, bulunulan coğrafi bölge, ayırdığınız bütçe, klima tipi, kapasitesi, istenen fonksiyonel özellikler, klimanın enerji sınıfı ve marka seçimi gibi belirlemeniz gereken ayrıntılar klima tercihinde önemli rol oynuyor.

    Klima Satın Alırken Aşağıdaki Kriterlere Dikkat

    Klima seçerken ilk adımda sizin için uygun olan klima tipine karar vermelisiniz. Klima seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğini birlikte inceleyelim.

    Klima Çeşitleri 

    Duvar Tipi (Split) Klima

    Bu tarz üretilmiş olan klimalar, 2 ayrı yani iç ve dış ünitelerden oluşurlar. Kullanılan mevsimine göre sıcak veya soğuk hava üflerler. Genelde duvara monte edilirler. Diğer ünitesi evin/ofisin dışında konumlandırılır.

    Salon Tipi Klima

    Diğer klimalardan farklı olarak bu tip ürünlerde iç ünite ayakları üzerinde durmaktadır. Daha geniş alanların ısıtılması veya soğutulması amacıyla kullanılmaktadır.

    Mobil Klimalar

    Genelde evlerde küçük alanlarda kullanılan ve istenildiği zaman evin istenilen yerine taşınabilen ürün çeşididir. Bazı binalarda klimanın dış ünitesinin konumlandırılabileceği bir alan bulunmamaktadır. Böyle durumlar için oldukça kullanışlıdırlar.

    Kapasite ve BTU Konusu

    Öncelikle klimanın etkili olması istenen alanın hesaplanması nasıl bir kapasitede klima alınacağı ile doğrudan bağlantılı. Çünkü klimanın sahip olduğu kapasite gerekli olan ihtiyaçtan küçük bir değere sahipse ısıtma ve soğutma işlemi sağlıklı yapılamaz. Kullanacağınız alana en uygun kapasitede klimayı seçmelisiniz.

    Klimada BTU Değeri nedir?

    BTU, Klimanın soğutma ve ısıtma gücünü anlamanızı sağlayan bir değerdir. Kullanılacak alanın kapasitesi, bulunacak kişi sayısı ve bulunulan coğrafi konum bilgisi dahilinde hesaplanarak oluşturulan bir değerdir. Bulunulan her coğrafi bölgenin sahip olduğu bir BTU katsayısı bulunmaktadır. Bu değer bulunurken bu katsayı ile işlem yapılarak BTU değerine ulaşılmaktadır.

    Marka Tercihi

    Klima seçiminde markaların da önemi çok büyüktür. Tanınmış, yerleşik, kurumsal ve servis ağı yaygın olan markaları seçmek her zaman avantajlıdır.

    Klimada Enerji Sınıfı Seçimi

    Satın almadan önce klimanın enerji sınıfına da dikkat etmek gerekir. Klimalar, A, A+, A++ ve A+++ olmak üzere dört farklı enerji sınıfına sahiptirler. En az enerji kullanan klimalar elbette ilk tercihleriniz arasında olmalıdır.

    Klimalarda Inverter Teknolojisi

    Inverter klimalar, son teknolojik akıllı klimaların bir özelliğidir. Gün içinde sadece gerektiği kadar soğutma veya ısıtma yapacak kadar çalışan modellerdir. Oda için belirlenen ısıya ulaşıldığında çalışmayı durdurup sessiz moda geçerler. Isı değişince yeniden çalışırlar.

    Bütçenize ve isteklerinize en uygun klimayı aşağıdaki bağlantıya tıklayarak MediaMarkt mağazalarından satın alabilirsiniz.

    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/search.html?query=klima&searchProfile=onlineshop&channel=mmtrtr

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN