Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma RehberiKış hazırlığınızı yapmaya başladınız mı?

    Kış hazırlığınızı yapmaya başladınız mı?

    High angle point of view of female hands cutting Portobello mushrooms. Various fresh and healthy vegetables are on wooden table. Woman is cooking food. She is domestic kitchen.

    Eğlenceyi çok seven ağustos böceği ile karıncanın hikayesini bilirsiniz. Bu ağustos böceği sürekli saz çalar, şarkı söylermiş. Tüm gününü bu şekilde geçiren ağustos böceği, koca bir yazı bu şekilde geçirmiş. Kış için hiç hazırlık yapmamış. Yaz günleri hızla geçip, kış geldiğinde ağustos böceği hiç yiyeceği olmadığı için aç kalmış ve karınca komşusunun kapısına gitmiş. Ancak karıncanın cevabı şu şekilde olmuş; “Madem öyle tüm yaz saz çalıp, şarkı söyledin şimdi de oyna o zaman” ve tak diye kapıyı ağustos böceğinin yüzüne kapatmış. 

    Bu ay sizler için yaz mevsiminde yetişen meyve ve sebzeleri kış için nasıl hazırlayacağınızı yazdım. Ağustos böceğinin durumuna düşmemek için kış hazırlığınızı şimdiden yapmaya başlamanızı tavsiye ederim.

         –  Büyük kışa küçük ev aletleri ile hazırlanın –

    Sağlıklı turşularla kış hastalıklarından korunun, reçellerle sofranızı tatlandırın

    MasterchefGourmet

    Tefal Masterchef Gourmet: Kış mevsiminin vazgeçilmezi ve şifa deposu turşuları  ve kahvaltıların vazgeçilmezi reçelleri hazırlamak için en ideal zamanlar kuşkusuz  Temmuz ve Ağustos ayları. Tefal Masterchef Gourmet ile sebze ve meyveleri hızlıca doğrayabilir, kış hazırlığınızın süresini azaltabilirsiniz. Gıda hazırlama aksesuarları ve parçalarıyla Masterchef Gourmet, sebze doğrayabilir, meyveleri dilimleyip sıkabilir hatta kendi mutfağınızda kıyma çekmenizi sağlayabilir. Üstelik kulplu kasesi ve sıçrama önleyici siper kapağı ile kullanımı ve temizliği de oldukça rahat. Pizzadan muffine, taze, sağlıklı meyve sularından smoothie’lere ve kıyma çekmeye kadar mutfakta yapamayacağınız hiçbir şey kalmayacak. Tefal, benzersiz mutfak robotu Masterchef Gourmet ile tüm hazırlık aşamalarını kolayca tamamlamanızı sağlıyor. Masterchef Gourmet’in mikseri ve özel tasarımlı çırpıcısı sayesinde tüm kek karışımları, birbirinden lezzetli tatlılar ve pasta çeşitlerini hazırlamak da artık çok kolay. Gümüş ve kırmızı renk seçenekleri, birbirinden özel lezzetlerin yer aldığı hediye tarif kitabıyla sizi mutfakta usta bir şefe dönüştürecek.

    ROBOchop’la meyve ve sebzeleri hızlıca doğrayın

    NSP

    Homend ROBOchop 2103: Zaten parçalara ayıracağınız malzemeleri, önceden elde kesip uygun boyutlara getirmenin pek de pratik olduğunu söyleyemeyeceğim. ROBOchop 2103 doğrayıcınızdaki ikili bıçak sistemi, tüm malzemelerin eşit parçalara ayrılmasını sağlıyor. Üstelik bu işlemi oldukça kısa sürede tamamlıyor. Bu sayede turşu ya da reçelleri hızlıca doğrayıp, kış hazırlığı için harcadığınız zamandan tasarruf edebiliyorsunuz. 

    Ürün kullanım kolaylığı açısından da kullanıcı dostu diyebiliriz. Artık doğrayıcınızı çalıştırmak için, açma kapama düğmesini aramanıza gerek yok. Çünkü biz doğrayıcınızın kapağını, tek başına bir açma kapama düğmesi olarak tasarlanmış. Çalıştırmak istediğinizde, kapağın herhangi bir noktasına hafifçe dokunmanız yeterli. Doğrayıcının 1500 ml kapasiteye sahip  haznesi kullanışlı ve pratik. Bu kapasiteye rağmen hafif bir ürün üstelik de 400 Watt’lık motoru yüksek güç üretirken, düşük seviyede ses çıkarıyor.  Üründe güvenlik tedbirleri de unutulmamış. Güvenlik kapağı, mutfakta çalışırken bıçakla aranızda güvenli bir bölge oluşturarak,  cam hazneyle kapağın arasına girer ve bu sayede olası iş kazalarına karşı sizi korur. Kavraması ve taşıması kolay hazne, bir sürahi gibi tasarlanmış. Ürünün altındaki plastik taban, mutfak tezgahından makinenin kaymamasını sağlıyor. Kullanım kolaylığı açısından avantajlı ve pratik bir ürün.

    En güzel salça evde yaptığınız salçadır

    Sağlıklı gıda tüketimi bilinci yaygınlaştığından bu yana pek çok gıdayı evimizde kendimiz yapıyoruz. Evde yapılan salçanın yemeklere verdiği tadı marketlerde satılan salçalarda bulmak ise imkansız. Markalar ne kadar kaliteli ürün sunsalar da, evde kendi seçtiğiniz taze ve sağlıklı biberlerle yapılan biber salçalarıadeta yemeklere sihirli bir dokunuş etkisi yapıyor.  Evde salça yapmanın püf noktası ise kıyma makinesinden geçiyor.  Evet yanlış anlamadınız. Kıyma makineleri aynı zamanda salça yapmak için de kullanılıyor. Evinizde kendi salçanızı yapmak için Fakir ve Bosch’un kıyma makinelerini kullanabilirsiniz.

    Fakir Torque Pro 2000

    Fakir Torque Pro 2000: Döküm gövdeli Fakir Torque Pro 2000, 2 kademeli hız ayarı ve 3 farklı incelikte kıyma diskiyle kışa hazırlanırken enfes salçalar yapmanızı sağlıyor. Yüksek kaliteli paslanmaz çelik bıçakları ile kırmızı biberleri kolayca salçalık hale getiriyor. Kaymaz tabanı ve kıyıcı başlık için kolay kilitleme mandalı ile güvenli kullanım sağlıyor.

    bosch-kiyma-makinesi
    Bosch ProPower Kıyma Makinesi MFW 67440: Kırmızı biber ve domatesten hem salça, hem de lezzetli soslar hazırlayabilirsiniz. Önce biber ve domatesleri sirkeli suda bekletip yıkıyoruz. Biberlerin içini çıkarıp domatesleri ve biberleri kesiyoruz. Sonra bütün malzemeleri makineden geçiriyoruz. İstenirse buzdolabı poşetlerine veya buz yapma poşetlerine doldurup dondurucuya da atabilirsiniz. Dilerseniz de  içine tuz ve sızma zeytinyağı da koyup cam kavanozlarda saklayabilirsiniz

    Her hastalığa şifa tarhana çorbası

    Kış aylarının en çok sevilen ve tüketilen çorbası şüphesiz ki tarhanadır. Bu şifa dolusu çorbayı artık siz de evinizde yaparak, kış hastalıklarına meydan okuyabilirsiniz.

    Fakir food master red

    Fakir Food Master: 800 watt gücünde, 4.5 litre kapasiteli Fakir Food Master, tarhana, salça gibi kışlık yiyecekleri hazırlamada kadınların en büyük yardımcısı oluyor. Çırpıcı, yoğurma ve mikser aparatı ile çok yönlü kullanım sağlıyor, 8 adet değişebilen hız ayarı ile mutfaktaki işleri kolaylaştırıyor. Fakir Food Master ile kek ve börekleriniz için en ideal kıvamda hamuru yoğurabilir, et kıyabilir, sebze ve meyveleri dilimleyip rendeleyebilirsiniz.

    profilo-kurumax

    Yazlık sebze ve meyveleri kış için kurutun

    Profilo Kurumax- Meyve Sebze Kurucusu PFD1350: Yaz mevsiminde yetişen meyve ve sebzeleri kışa saklamanın belki de en pratik ve masrafsız yolu sebzeleri kurutmak. Üstelik kurutulmuş sebzelerde vitamin ve besin değeri kaybı olmadığı için çok daha sağlıklı ve lezzetli. Üstelik mutfak kültürümüzde de kurutulmuş sebzelerle oldukça lezzetli yemekler yapılabiliyor. Kuru patlıcan ve biber dolması, kabak kurusu ve mantar aklıma ilk gelen örnekler. Profilo Kurumax’la mevsiminde yetişen sebze ve meyveleri pratik bir şekilde kurutabiliyorsunuz. 520W gücündeki Kurumax, 42°C ve 60°C iki farklı kurutma derecesine sahip. 4 farklı hazne ile tam 11 lt. kapasite de sebze ve meyvelerinizi rahatça kurutabilirsiniz. Elektronik kontrol paneline sahip ürünün en büyük avantajı ise bulaşık makinesinde yıkanabilir haznelere sahip olması.

    Peki meyve ve sebze kurutmanın avantajları nelerdir?

    – Kurutma işlemi pek çok yönden çeşitli faydalar sağlar. Bu, evinizde kendi başınıza  kolaylıkla yapabileceğiniz bir işlemdir.

    – İşlem ve kurutulan gıda üzerinde tam kontrol sahibi olur, bu sayede gıdanın kalitesini belirleyebilirsiniz.

    – Kimyasal koruma maddeleri kullanmak zorunda kalmazsınız.

    – Ürünlerin diğer koruma yöntemlerine kıyasla doğal renk ve lezzetlerini daha iyi korumasını sağlar.

    – Gıdalardaki besin değerini koruyabilir ve artırabilirsiniz.

    – Kurutulmuş gıdaları (baharatları) başka gıdalarda katkı maddesi olarak kullanabilirsiniz.

    – Gıdaların boyutunu ve ağırlığını azaltarak saklanmalarını daha kolay hale getirirsiniz.

    – Tasarruf yapar, marketlerden alacağınız pahalı konserve gıdalara kıyasla daha az para harcarsınız.

    Ürünlerin kurutma süreleri aşağıdaki gibidir. Kurutma süresi  kurutulan ürünlerin kesme kalınlıklarına göre değişiklik gösterebilir

    Elma: 4-10 saat

    Domates: 5-11 saat

    Mantar: 3-8 saat

    Fesleğen: 2-5 saat (yapraklar)

    Dana Eti: 6-15 saat

    Patlıcan: 4-10 saat

    Kayısı: 8-17 saat

    Kekik: 2-5 saat

    Kışlık konsantre meyve suları hazırlayın

    Conceptual image - fresh juice pours from fruits and vegetables in a glass. Photo on a white background.

    Fakir Slow Juicer: Kışın yazlık meyvelerin tadını özleyenlere 150 watt AC motorlu Fakir Slow Juicer meyve ve sebze presi. Yavaş sıkma sistemiyle meyve ve sebzeleri presleyen Fakir Slow Juicer, 0,8 L’lik meyve suyu sürahisi ve 1,5 L’lik posa kabı ile pratik kullanım sağlıyor. Ayrıca yeşil yapraklı meyveleri de sıkabilme özelliği de bulunuyor.

    ALL RIGHTS GIVEN

    Tefal Blendforce: Meyveleri, sebzeleri ve lifli gıdaları kış mevsiminde de tüketmek ya da bunaltan sıcaklarda evinizin konforunda serinletici içecekler hazırlamak istiyorsanız; Tefal Blendforce tam size göre… Blendforce ile sebze ve meyvelerinizi öğütebilir, buzları rahatlıkla kırabilir, sıcak yaz günlerinde evde yapacağınız smoothie ve milkshake’lerin keyfini çıkarabilirsiniz.

    Tefal Blendforce şimdi 6 bıçağıyla çok daha güçlü. Çıkarılabilir paslanmaz çelik bıçakları sayesinde sert sebze saplarından meyve çekirdeklerine kadar her besini öğütüyor, en zorlu çorbaları, zahmetli bebek mamalarını, smoothie ve milkshake’leri rahatça hazırlıyor. Kış mevsiminde tüketebileceğiniz konsantre meyve sularını da hazırlamanıza yardımcı oluyor.

    Termal şoka dayanıklı yapısı sayesinde buzları rahatlıkla kırabilen Blendforce ile kokteyl hazırlamak da keyfe dönüşüyor. Hem sıcak hem de soğuk gıdalarda iyi bir performans sağlayan Blendforce, şık görünümüyle de mutfaklara estetik katıyor.

     

    homend-el-blender

    Homend 1904 Hand Blender: Yeniden tasarlanan bıçağını ve haznesi ile Homend 1904 Hand Blender artık çok daha kullanışlı. Haznesindeki boşluklar sayesinde, tüm gıdaları içine alan el blenderiniz, size tam istediğiniz kıvamı tutturmanızı sağlıyor hem de oldukça kısa sürede. Bu sayede rahatlıkla kışlık konsantre meyve suları ve meyve püreleri hazırlayabilir; blenderınızı çorba, ayran, milk shake, domates ve patates püresi yapmak için kullanabilirsiniz.

    Özellikle kablolu el aletlerinde, kablo boyu her zaman problemdir. Uzun gelir, saklaması dert olur; kısa gelir uzatma kablosu gerekir. Ama basit bir fikir, bu can sıkıcı sorunun çözümü olabilir. Biz el blenderinizin güç kablosunu, telefon kablosu gibi tasarladık. Böylece durduğu yerde yer kaplamıyor, kullanırken istediğiniz kadar uzayabiliyor. 700 Watt güce sahip el blenderı, çalışırken ne sizi ne de ev halkını rahatsız etmiyor. Paslanmaz bıçağı ve bulaşık makinesinde yıkanabilr bir ürün de olması, el blenderını mutfakta vazgeçilmez bir alet yapıyor. 750 ml’lik karıştırma kabıyla birlikte gelen el blenderını kullanmak son derece kolay ve pratik. Karıştırma kabının mutfak tezgahında kaymaması da mutfakta olabilecek iş kazalarını da önlüyor.

    Anne menemeninin sırrı

     electrolux-blender
    Electrolux Expressionist Serisi ESTM7500S Blender:
     Electrolux’ün Expressionist Serisi’ne ait ESTM7500S blenderı, kışlık gıdalarınızı hazırlamanızda en büyük yardımcınız oluyor.  Mevsiminde yetişmiş taze sebzeleri kışın da aynı tazelikle yiyebilmek için uzun yıllardır Anadolu’da uygulanan yöntemlerden biri de domates ve biberden oluşan konserve menemenlik hazırlamaktır. Pişirilmiş ve doğranmış lezzetli sebzelerin kavanoza girmeden önce tek ihtiyacı olan ise güzel bir çırpıcı ile konserve kıvamına getirilmesidir. ESTM7500S ile doğradığınız karışım artık mutfağınızın raflarında yerini almaya hazır.

    Ürünün büyük doğrayıcısının yanı sıra çırpıcı aparatı da mevcut. Truflow Titanyum kaplama bıçaklar, çan biçimli yeni tasarımı ile birlikte geniş titanyum bıçak teknolojisi, yüksek performans ve birbiri ardına sağladığı tutarlı sonuçlar ile zahmetsiz karıştırma olanağı sunuyor.

    700 Watt’lık güçlü motor, karıştırma işlemini zahmetsizce yaparak, emiş gücünü azaltmak ve direnci ortadan kaldırmak için çan biçimli tasarımı ve bıçaklarıyla birlikte çalışıyor. Ürünün bulaşık makinesinde yıkanabiliyor olmasında oldukça önemli bir avantaj. Ergonomik ve şık tasarımlı bu ürün, hem işlerinizi kolaylaştıracak hem de mutfağınıza çok yakışacak.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN