Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunKesinleşti: Atari yeni konsol hazırlığında

    Kesinleşti: Atari yeni konsol hazırlığında

    Atari, elbette oyun endüstrisinin köklü ve ikonik markalarından biri. Uzun yıllara dayalı geçmişinin başarılarla dolu olduğuna da şüphe yok. Özellikle 80’ler ve 90’larda birçok eve konuk olan ‘kasetli’ oyun kutularıyla ünlü bir şirket Atari. Yeni gelişme ise ABD merkezli şirketin sonraki planları hakkında…

    İlk olarak haziran ayının başında konuşulmaya başlanan Atari’nin yeni konsol geliştirdiği haberlerine açıklık getirildi. Üstelik şirketin en düzey ismi tarafından. Atari CEO’su c, verdiği bir demeçte yeni bir oyun konsolu üzerinde çalışıldığını doğruladı.

    Electronic Entertainment Expo (E3) 2017 kapsamında açıklamalarda bulunan Chesnais, ‘donanım sektörüne geri döndüklerini’ söyledi. Ayrıntı vermekten kaçınan üst düzey yönetici, konsolun PC teknolojisine dayandığı bilgisini paylaştı. Ayrıca tasarım üzerinde çalışmaların devam edildiğini de belirtti. Yakın bir tarihte daha fazla detayın paylaşılacağını da sözlerine ekledi.

    Atari, 2013’teki büyük sıkıntılarını aşmış durumda. Yüksek karlı mobil oyunlar geliştirerek önemli bir gelir elde etmeyi başarıyor. Ayrıca son dönemde marka lisanslamalarıyla da ciddi kazanç elde edildi. Vizyona girecek bilim kurgu sinema filmi Blade Runner 2049, bu noktada altı çizilmesi gereken bir lisans bedelinin kaynağı olmuştu. Anlaşılan sonraki hedef yeni bir oyun konsolu ile rekabete yeni boyutlar kazandırmak.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN