Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetKendi içeceğinizi kendiniz hazırlayın!

    Kendi içeceğinizi kendiniz hazırlayın!

    Size meyve suyunun gazlı içeceklerden daha sağlıklı olmadığı söylesem dersiniz? İnanmazsınız değil mi? Ancak uzmanlar, hazır meyve suyu tüketen kişilerin vücuduna, içinde yüksek miktarda şeker (glukoz) bulunan sudan başka bir şey girmediğini belirterek bu içeceklerin organ hastalıklarına yol açtığı konusunda vatandaşları uyarıyor. Bu yüzden kendi meyve suyumuzu kendimiz hazırlamamız gerekiyor!

    Sağlıklı bir yaşam için vitamin şart

    Vücudumuzun yenilenmesi ve güçlenmesi için düzenli ve sağlıklı bir şekilde hücrelerini yenileyebilmesi gerekiyor. Hücrelerin yenilenebilmesi, ancak doğru ve yeterli ölçüde vitamin alınmasıyla mümkün oluyor. Vitaminler aynı zamanda daha enerjik olabilmemiz için de önemli roller üstleniyorlar. Oldukça basit yapıda olan vitaminlerin, tüm metabolizmamızda en önemli görevlerden biri olan “sağlıklı ve düzenli gelişimi” etkilediklerini görüyoruz.


    Vitaminlerin yenileyici ve güçlendirici rolünün olması nedeniyle, bağışıklık sistemimizin de vazgeçilmez yardımcıları hâline dönüşmeleri son derece kaçınılmazdır. Doğru miktarda ve düzenli vitamini vücuduna alan bireylerin, daha güçlü bir bağışıklı sistemiyle beraber hastalıklara karşı çok daha dirençli oldukları gözlemlenmektedir. Vitaminler, elbette doğrudan doğruya bizim için birer enerji kaynağı olamazlar. Fakat hücrelerde depolanması ve gerektiğinde karbonhidratlarla ve proteinlerle beraber kullanılması, bünyemizi daha dayanıklı kılmaktadır.

    İçeceğinizi evde kolayca hazırlayın

    Son zamanlarda kişisel blenderlar çok popüler oldu. Hem pratik, hem de işlevsel olan bu küçük içecek sihirbazları ile içeceğinizi pratik bir şekilde hazırlıyor ve yanınızda taşıyabiliyorsunuz. WMF Kult X Mix & Go Smoothie Blender, taze meyveler ve sebzeler ile içecek hazırlamayı sevenler için oldukça kullanışlı bir ürün. Üstelik 2 yıl distribütör garantisi ile birlikte geliyor. Blenderınızla birbirinden lezzetli içecekler yapmanız ise tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış. Dilerseniz mevsim değişikliklerinin olduğu şu günlerde kendinize C vitamini deposu portakal suyu sıkın, dilerseniz beğeni lezzetli karışık meyve suları yapın. Benim favorim şu sıralar çilek suyu. Hazır mevsimindeyken muzlu çilekli smoothie de yapabilirsiniz. Ananas, mango ve çilekli smoothie de deneyebilirsiniz. Tam bir vitamin ve enerji deposu! Tadını da seveceginizi düşünüyorum. Genelde bu tarz karışımlar iyi kalitede doğal veya organik meyvelerle hazırlandığında çok yoğun ve lezzetli bir tarif ortaya çıkıyor. Elbette her meyveyi mevsiminde kullanmanızda içeceğinizin tadını etkiliyor.

    Sporcular için enerji veren içecekler

    Sağlıklı ve enerjik bir yaşam için spor şart.

    Sporun üstüne vitamin, mineral ve enerji deposu bir meyve karışımına ne dersiniz.

    Mix&Go ile spor sonrası içmek için kendi içeceğinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz. Mevsim meyvelerinden hazırlayacağınız enerji  kokteylleri ile spor öncesinde ve sonrasında vücudunuza enerji takviyesi yapabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz Mix&Go’nun içecek haznesini çıkarıp, içeceğinizi yanınızda da taşıyabilirsiniz.

    Son olarak benim de evde hazırladığım ve çok seveceginizi düşündüğüm bir smoothie tarifi paylaşmak istiyorum.

    Muzlu cevizli smoothie

    Malzemeler:

    2 su  bardağı  yağsız süt
    1  büyük  muz
    1  yemek kaşığı  bal
    1/4  çay kaşığı  vanilya özü
    1 avuç  ceviz içi (7 adet)

    Yapılışı:

    Tüm malzemeleri kişisel blenderınıza koyun ve karıştırın. Spor öncesi enerji içeceğiniz hazır! Dilerseniz bu karışımı sabah kahvaltısında da tüketebilir ve güne daha enerjik bir şekilde başlayabilirsiniz!

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN