Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürKatlanabilir ekranlı Huawei Mate X tanıtıldı #MWC19

    Katlanabilir ekranlı Huawei Mate X tanıtıldı #MWC19

    Katlanabilir ekranlı Huawei Mate X, İspanya’da düzenlenen yılın en önemli mobil teknoloji organizasyonu MWC 19 kapsamında tanıtıldı. İşte detaylar…

    Huawei’nin katlanabilir ekranlı ilk akıllı telefonu Mate X, İspanya’nın Barselona şehrindeki MWC 19 kapsamında düzenlenen lansman etkinliği ile tanıtıldı. 5G destekli model; 6.6 inç (2.480×1.148 piksel çözünürlüklü) ile 6.38 inçlik (2.480×892 piksel çözünürlüklü) OLED çift ekrana sahip ve tablet formuna geçişte toplamda 8 inçlik (2.480 x 2.200 piksel çözünürlüklü) bir ekrana dönüşüyor.

    Katlanabilen ekranların ilk dönemi, bu yeni segmentin adeta ‘ilk çağı’nı temsil ediyor. Kalın ve oldukça deneysel tasarımlarla gelen yeni modeller arasına oldukça iddialı bir şekilde dahil olan Mate X’te yenilikçi bir menteşe tasarımı söz konusu. Huawei Mate X’in vizyonunun kapalı konumda kullanım, ancak eğlence ve üretkenlik gibi gerekliliklerde açılacak bir telefon şeklinde olduğu kaydediliyor.

    Kirin 980 işlemcisinin yanı sıra Balong 5000 5G modem ile geliyor. Pili 4.500 mAh kapasiteli olan modelde 512GB depolama, 8GB RAM diğer öne çıkan özellikler. Telefonda bulunan 4 arka kamera, Huawei-Leica iş birliğine dayanıyor.

    Tamamen açıldığında 8 inç ekranlı bir akıllı telefona dönüşüyor…

    Dünyanın en ince katlanabilir telefon olan Huawei Mate X, 5G sayesinde 1 GB’lik verinin 3 saniyede indirilebilmesine imkân tanıyacak. Ayrıca 55W süper-hızlı şarj teknolojisi ile yüzde 85 tam dolu pil seviyesine 30 dakikada ulaşabiliyor.

    Modelin 2019 yılı ortalarından itibaren satışlarına başlanacağı belirtiliyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN